Täby HBK-tränaren: Vi har verkligen överraskat

Täby HBK-tränaren: Vi har verkligen överraskat

HANDBOLL Fem segrar av fem möjliga på hemmaplan och efter halva säsongen parkerar Täby HBK på en tredje plats i division 1 norra – som nykomling. Snacka om succéhöst för Täbygänget. 

Täby Handbollsklubb är nykomlingar i herrarnas division 1 norra den här säsongen. 

Och vilken säsong Täbyklubben gjort så här långt. 

Norrortsgänget inledde säsongen på absolut bästa sätt med att besegra favoriten VästeråsIrsta på hemmaplan med 29-22 i seriepremiären. 

Sedan dess har det bara rullat på. 

När vi nu summerar den första halvan hittar vi norrortsgänget på en imponerande tredje plats i tabellen. På samma poäng som tvåan VästeråsIrsta HF, men med sämre målskillnad. Dessutom är man ynka två poäng bakom serieledande Mantorps IF HF. 

– Vi hade som målsättning att försöka hänga oss kvar i den här serien utan att behöva kvala, så ur det perspektivet ser det bra ut, medger lagets tränare, Urban Lindberg, och fortsätter: 

– Vi har verkligen överraskat. Både på oss själva och på många andra. 

Vad är då hemligheten till denna succéhöst? En anledning är Martin Börjes målvaktsspel, menar Lindberg. 

– Han har varit fantastisk i många matcher. Samtidigt som han tillåtits vara bra, för vi har stundtals spelat riktigt bra försvarsspel. 

En annan framgångsfaktor stavas Gustav Nyberg, nyförvärvet från Västerås inför den här säsongen, som levererat i stort sätt varenda match. 

Och en tredje faktor är att flera kliver fram när det behövs. 

– Det kan vara olika spelare från match till match. Vi är inte tok-beroende av någon enstaka spelare, vi har visat att vi kan spela med olika laguppställningar från match till match. 

Är ni så här bra? Ni är trots allt nykomlingar, eller kan det ha funnits en viss underskattning hos motståndarna? 

– Alltså, i den första matchen mot Västerås tror jag det kan ha funnits en viss underskattning från deras sida. 

– Men ju längre serien gått tror jag det är svårt för de andra lagen att underskatta oss. Vi har ändå visat på resultaten att vi är ganska bra. 

Ni är obesegrade (5 av 5) på hemmaplan. Vad är det ni gör så bra i Tibblehallen? 

– Vi är hemmastarka, men jag kan inte hitta någon direkt orsak till varför vi gått som tåget på hemmaplan. Jag tycker vi kan spela bra på bortaplan också.

Du säger att ni hade som mål att hänga kvar utan kval inför säsongen. Har ni fått tänka om där? Kanske sikta på en topp-placering i stället, nu när det gått så bra? 

– Skulle vi besegra Mantorp (på söndag, hemma i Tibblehallen) är vi med på riktigt, säger Lindberg som berättar att man till helgens seriefinal hoppas kunna ställa upp med ett nyförvärv på banan, i form av Robert Jurell från Skånela IF, som varit skadad under hösten: 

– En fantastisk högernia. Jag tycker han var deras (Skånelas) bästa spelare när de spelade i Elitserien för några år sedan. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Mikael Einarsson

Kommentarer

Kommentera