Täby HBK vann dramatisk kvalmatch

Täby HBK vann dramatisk kvalmatch

HANDBOLLSKVAL Täby HBK har tagit sig till ett direktkval till handbollens division 1. Motståndare, i bäst av 3 matcher, är Sollentuna HK som kommit från den serien.


Bästa av tre matcher är det som gäller i direktkvalet till handbollens division 1. Täby HBK har tagit sig dit via andra kval och ska ta sig an Sollentuna HK, som spelat i division 1 den här säsongen.

Matchen inleddes med flertalet missar och man hade bara gjort varsitt mål efter drygt 4 minuters spel. Sedan blev det mer händelserikt där Täby HBK som hemmalag tog för sig mer och mer. Man gick också rättvist till pausvila med en tvåmålsledning 13-11.

I andra tog Täby mer initiativ och kunde utöka sin ledning till 15-11 efter drygt fyra minuters spel. En tidig timeout från gästerna Sollentuna gav dock ingen effekt utan Täby spelade taktiskt och hade greppet om matchen vid detta tillfället.

Då hände något. Ett målvaktsbyte av Sollentuna HK och några bra räddningar gav plötsligt lite energi. Man såg till att minska på Täbys ledning och efter 17 minuters spel var ställningen 19-18.

Sollentuna var ikapp, 20-20, när det återstod åtta minuter av andra halvlek. Men Markus Olausson i Täby ville annat och satte distinkt i anfallet efter 21-20. Samme man utökade till 22-20.

Det skulle bli dramatiskt in i slutsekunderna. Sollentuna hade häng men Täby återtog ledning omgående och man vann första kvalmatchen med 25-24.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera