Täby höll nollan i U19 derbyt

Täby höll nollan i U19 derbyt

FOTBOLL/U19 På förhand skulle det bli en fysisk match mellan Täby och Djursholm i U19 allsvenskan. Täby jagade tre poäng för att hänga på andra platsen och SM slutspel. Djursholm hade en viktig seger mot Åtvidaberg i senaste omgången, men behövde fortfarande poäng för att komma upp på säker mark.

Klockan 12:00 lät domarens visselpipa för första gången och matchen var igång. Täby tog greppet första 5 minuterna trots motvinden och solen i ögonen. Minuterna tickar och Djursholm kom mer och mer in i matchen. Första halvleken stod och vägde, chansbollar fram och tillbaka, och inget lag lyckas riktigt få kontrollen som de vill.

Täby har sin spelstil som lätt smittar av sig. Djursholm kom in i långbollsspelet och det kändes nästan som en match med rekord i nickdueller. Inga riktiga farliga målchanser skapas åt något håll.

I slutet av första halvlek fick Täbys David Bostrand ett bra läge men Djursholmsmålvakten, Leopold Walhstedt, visade sina kvalitéer med en bra räddning. Lagen gick in till halvtidsvila med 0-0.

I andra halvlek visade Täby dock sin styrka. På en hörna i minut 49 gjorde Täby 1-0 genom Elias Harrysson. Täbylaget fick mer energi tack vare ledningsmålet och började vinna mer och mer dueller. Djursholm gjorde det svårt för sig och skapade knappt några målchanser. Täby drog nytta av detta och gjorde 2-0, även detta på en hörna, i den 72:a minuten.

Jonatan Åsén, målvakten i Täby, hade knappt något att göra i andra halvlek. När domaren blåste av matchen stod det klart att han hållit sin femte nolla för säsongen och Täby har, liksom Brommapojkarna, bara släppt in 18 mål.

Nu är Täby, som kliver upp på tredjeplats, en poäng efter AIK, som har den andra och sista slutspelsplatsen. För Djursholms del får man fortsätta jaga poäng i bottenstriden.

 

Jesper Hagman
jeper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera