Täby imponerade mot serieledarna

Täby imponerade mot serieledarna

TÄBY Täby FC är ny trea i Allsvenskan norra. Det är Täbylaget efter att man besegrade Wibax Patriot med 7-3 på söndagen. Då hyllar Täby-tränaren sin målvakt. ”Jag tycker vår målvakt gör det bra idag igen”, säger Josef Rosengren.

Inför dagens hemmamatch mot serieledande Wibax Patriot från Piteå låg Täby FC på en femte plats i Allsvenskan norra.

Till en början såg man varför det skiljer ett par placeringar mellan lagen. Hemmalaget var inte alls med och efter den första perioden låg man rättvist under med 2-0.

Men sedan hände något, och när man spelat två perioder var man hastigt och väldigt lustigt i en 4-2-ledning.

Rosengren: Back to basic 

Täby-tränaren Josef Rosengren förklarar scenförändringen:

– Ibland måste man gå tillbaka till det enkla. Engagemanget och spelarna var inte där i den första perioden, säger han och fortsätter:

– Levererar man inte en hundraprocentig instats i Allsvenskan åker man på stryk. Vi vann ju inga närkamper, och framförallt andraduellerna, slog bort passningar.

I den tredje perioden reducerade Wibax till 3-4, men närmare än så kom inte gästerna. I stället satte Täby spiken i kistan genom att göra ytterligare tre mål innan matchen var över.

Tränaren hyllar Hjelm-Eckerwall

– Det var skönt att vi bara släppte in tre mål, för Piteå är luriga, har några riktigt snabba gubbar, bra omställningar och jag tycker vår målvakt (Rasmus Hjelm-Eckerwall) gör det bra idag igen. Han är en stor del att vi kan få rulla av den tredje perioden, menar Rosengren.

Segern innebär att man nu kliver upp på en tredje plats i tabellen. På samma poäng som Gävle GIK och Wibax Patriot. En match återstår nu innan Allsvenskan tar uppehåll för VM-spel. Den är mot Djurgården på bortaplan den 29 november.

Se höjdpunkterna från matchen här

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Foto: (Arkivbild)

Kommentarer

Kommentera