Täby svarade upp på bästa sätt – utklassade Göteborg

Täby svarade upp på bästa sätt – utklassade Göteborg

Täby:s damer gjorde processen kort när de åkte till Sveriges baksida och plockade med sig samtliga poäng. IBK Göteborg hade inte mycket att sätta emot när Täby FC vann med hela 8-2, där Julia Croneld krönte insatsen med ett fint hattrick i den sista perioden.

Senast blev det en storförlust mot serieledande IKSU och det var av yttersta vikt att studsa tillbaka när laget gästade Göteborg. Inledningen tydde däremot på att formen kanske inte var på topp och första perioden var långt ifrån så imponerande som slutresultatet till slut visade. Efter en pigg inledning från Göteborg tog hemmalaget också ledningen och visade stor vilja. Täby hade lite tur som kom till första periodpaus med ett 1-1 resultat efter en sen kvittering, men under resterande del av matchen skulle bortalaget visa upp sin klass.

Tempot höjdes och Göteborg hängde inte med

Efter en bättre andraperiod där Täby ryckte åt sig en tvåmålsledning med 1-3 blev det närmast en överkörning i den sista perioden där Göteborgs energi helt tog slut. I den sista perioden gjorde Täby lite vad man ville, bland annat hela fem mål, där Julia Croneld gjorde tre av dessa. Croneld var en av huvudrollsinnehavarna i segern som gav Täby nytt hopp i kampen om topplaceringarna i SSL dam.

Göteborg – Täby 2-8 (1-1, 0-2, 1-5)

Målskyttar Täby: Julia Croneld 3, Ranja Varli 2, Jennifer Stålhult, Sara Attermo, Lisa Carlsson

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera