TÄBY U19 till SM-SLUTSPEL – nu väntar Elfsborg

TÄBY U19 till SM-SLUTSPEL – nu väntar Elfsborg

FOTBOLL Åtvidaberg borta väntade för Täby U19 i den näst sista omgången av U19-allsvenskan. Ett utgångsläge där Täby låg tvåa med en poäng före AIK. Det var uppbyggt för ett nervöst scenario om Täby skulle ta tre poäng nere i Åtvidaberg, och visst skulle det bli spännande.

Täby gjorde det man skulle på den anrika kopparvallen. En 3-0 seger blev det för Täby mot Åtvidaberg där Mathias Ericsson gjorde två mål innan David Bostrand säkrade slutresultatet från straffpunkten i matchens 74:e minut. Som sagt, Täby gjorde det man skulle, nu var det upp till Djurgården.

På hjorthagen stod det 1-1 efter 45 spelade minuter. Djurgården, som har stått för minsann underliga insatser i år där dels förlorat mot jumbon Assyriska både hemma och borta men också vunnit mot Brommapojkarna som sedan länge varit klara som seriesegrare. AIK gick ut till andra halvlek med pressen på sig att behöva ta tre poäng. Dock blev det dem blårandiga som tog kommandot. Ett rött kort i AIK gjorde att Djurgården kunde göra 2-1 samt 3-1 inom loppet av 6 minuter. Resultat stod sig matchen ut och när det nådde Täby-spelarna på bussen hem blev det jubel och firande.

– Det är otroligt, vi har trott på oss hela säsongen men nu när det står klart att vi når slutspel blir man så glad och nöjd över vad vi har åstadkommit i år” säger Joel Hansen, Täbys kapten till Norrortssporten.
– Ikväll ska vi fira tillsammans, men imorgon blickar vi mot sista seriematchen mot Djurgården. Därefter blir det fokus på Elfsborg och semifinal.” avslutar Joel.

För det står redan klart att Elfsborg vinner U19-allsvenskan södra vilket betyder att Täby kommer få resa ner till Borås arena och spela semifinal. Elfsborg, med stora framgångar inom U17 och U19 de senaste åren har återigen stått för en bra säsong. Brommapojkarna är klara för den andra semifinalen, men det är inte klart vilka deras motståndare ska bli. Det lutar mot Göteborg, men vi får vänta och se innan. Matcherna kommer troligtvis spelas helgen den 21-22 oktober.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera