Täbys första hemmaförlust i svängig match

Täbys första hemmaförlust i svängig match

SSL/DAM Serieinledningen skulle bli tuff för Täby FC:s damer. Där tre topptippade lag skulle stå för motståndet. Först IKSU på hemmaplan. Sedan KAIS Mora borta. Då hade man en seger och en förlust. I helgen var det dags för ett nytt topplag – Pixbo Wallenstam, det blev dessvärre inga poäng för TFC.
– I bland blir det såhär och Pixbo var bra idag och värda att vinna, säger Täbytränaren Lars Jedheim efter 5-9-förlusten.

De inledande fem omgångarna har spelats. På pappret riktigt tuff inledning för Täby FC:s damer. Tre lag som ska vara med och slåss om de fyra topplaceringarna hade man. IKSU vann man emot. Senaste matchen, mot KAIS Mora fick man åka hem med en 7-5-förlust, där Täbytränaren Lars Jedheim tyckte forwards-stjärnan Anna Wijk får lite för mycket fördelar.

–Man blir fascinerad av vilka fördelar Anna Wijk har, hon får springa runt som en prinsessa som man inte får röra. Och då är det väl inte så svårt att vinna poängligan varje år, sade Jedheim.

Matchen mot Pixbo blev spännande, i alla fall i två perioder. Pixbo gick upp i en 3-1 ledning efter första perioden. Täby kom tillbaka och kvitterade till 3-3 efter drygt tre minuter av mittperioden.

Men gästerna svarade med tre snabba mål igen.
– Vi gick ner på 2 femmor och fick utdelning. Men sedan fick de tre snabba mål igen och då blir det tungt, sade Lars Jedheim.

Hemmalaget svarade dock tillbaka ytterligare en gång, med två mål. Och inför sista var ställningen 5-6 till Pixbo. I tredje kändes det som att luften gick ur när gästerna gjorde 5-7, genom Lisa Andebratt. Det skulle bli ytterligare två mål för Göteborgarna innan matchen var över.
–I bland blir det såhär och Pixbo var bra idag och värda att vinna, säger Lars Jedheim som känner en liten besvikelse efteråt.
–Lite surt att förlora på hemmaplan kan jag tycka.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: B.A Photo

Kommentarer

Kommentera