Täbys mäktiga slutforcering – 2 sekunder från förlust

Täbys mäktiga slutforcering – 2 sekunder från förlust

HANDBOLL – Från ett hopplöst underläge med fyra mål när bara några minuter återstod av matchen, lyckades Täby HBK med konststycket att få med sig poäng hemma mot serieledaren HF SIF.

Båda lagen kom till helgens match med en seger i ryggen. Täby besegrade Tumba på bortaplan innan det nu var dags att ta emot serieledaren HF SIF, som hittills enbart åkt på en förlust, på hemmaplan. Ett ordentligt test för Täby i kampen om topp tre placeringarna.

Matchen började också som den skulle visa sig sluta, lagen följdes åt målmässigt under hela den första halvleken. Täby och SIF växlade frekvent ledningen, men under det första 30 minuterna av matchen verkade båda två ha svårt med att få något grepp om händelserna. Ändå var det nog SIF som var gladast över att ha ledningen med en boll (12-13) i halvtid med tanke på att bortalaget spelade tufft och drog på sig ett antal onödiga utvisningar, något som Täby kanske borde utnyttjat lite bättre med facit i hand.

Fyra mål hämtades in på fem minuter

Den andra halvlekens första tio minuter är som en spegelbild av hela den första. Det dröjde ovanligt länge innan något lag skulle få något momentum och föga oväntat var det gästande SIF som sprang ifrån Täby med några bollar precis när matchen var på väg in i slutskedet. Trots att hemmalaget var så illa ute som fyra bollars underläge med fem minuter kvar (20-24), så lyckas Täby genom en mäktig upphämtning få med sig poäng ifrån drabbningen. Mål för mål hämtades underläget upp, medan tiden tickade på alldeles för snabbt för hemmalagets smak. När hoppet borde varit ute blev Philip Hedlund istället poängräddare när han stänkte dit 24-24 med 2! sekunder kvar.

Dagens comeback kan visa sig avgörande senare på säsongen med tanke på hur jämnt poängen fördelats i tabelltoppen. Täby visade upp en fantastisk lagmoral när de hämtar upp ett till synes omöjligt underläge och har nu rejält häng på topp 3.

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera