This is the end

This is the end

Idag skriver vi in den 19 februari i almanackan. Dagen då 16 lag i Sveriges tredje högsta liga tar semester. Runt klockan 18,00 stämplar man ut ikväll. 

This is the end, beautiful friend
This is the end, my only friend, the end
Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end

Så inleds texten från The Doors låt The End från 1967. Vad passar bättre än att inleda denna text med dessa rader. För ikväll runt klockan 18,00 stämplar 16 av lagen i Sveriges tredje högsta liga ut och tar semester eller sommarlov om ni så vill. Jag har skrivit om detta fenomen tidigare och jag gör det igen. I fjol var 15 februari dagen man stämplade ut.

Jag har även försökt få ett svar från både lokala och svenska hockeyförbundet om hur tankarna går kring detta spektakel. Varför är det så viktigt att inleda serierna redan i mitten av september? Varför ska en ishockeysäsong ta slut i mitten av februari? Varför är det så viktigt med alla dessa All-serier hit och dit hela våren? 

Samtidigt som dessa 16 lag lägger ner säsongen så drabbas även en hel del Juniorlag av samma öde. När det gäller J-20 Elit Östra så spelar fem lag sina sista matcher i morgon måndag och i J-20 Div 1 Östra Allettan är redan sista omgången spelad trots att nästan halva februari är orörd.

Medan pojk och flicklagen lagen fortsätter med att spela poolspel samt att ungdomsserierna i övrigt rullar på nån vecka till innan slutspel ska avgöras. Allt detta medan Sveriges tredje högsta seniorliga går på sommarledighet. Vad vinner svensk ishockey på det? Går man sedan nedåt i seriesystemet så kan vi konstatera att Div 4 serierna rullar på i tre omgångar till som ett exempel. 

Här har jag också varit helt oförstående till varför man inleder säsongen (Div 4) med fyra olika serier (Stockholm och Uppland) med sex till nio lag i respektive serier för att sen slå ihop åtta lag till en Allfyra efter jul. En Allfyra där man i vissa fall ska resa upp till 20 mil för en bortamatch? Jag upprepar,  I Div 4?

Nej här finns mycket att fundera på för förbunden i vår och sommar. Hjälp klubbarna i stället för att stjälpa dem. För vi behöver behålla de små lokala klubbarna som är själva gräsroten och bredden i svensk ishockey. Vad gäller Hockeyettan så sätt er ner kära etablissemanget i svenska hockeyförbund och tänk till ordentligt. Gör om och framförallt gör rätt. Dessutom är det en hel del klubbar som driver sina anläggningar själva och inte har ekonomi att driva is året om.

Men i kväll runt klockan 18 så tar det alltså slut för 16 av lagen i Sveriges tredje högsta liga. Lägg där till ytterligare fyra lag från Allettan som går på semester den 25 februari samt lag från lägre serier som inte kvalat in till alla dessa play in och playoff som tar vid nu.

This is the end, my only friend, the end

This is the end

 

Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se 

 

 

Kommentarer

Kommentera