Tidigare tränarparet Karlsson/Östlund möts igen

Tidigare tränarparet Karlsson/Östlund möts igen

HANDBOLL Skånelas tränare Jimmy Karlsson har revansch att fodra på sin förre detta tränarkollega, Jesper Östlund. I helgen kan denna revansch förverkligas. Då kommer Östlund på besök till sin gamla hemmahall – Vikingahallen – med sitt nya lag IK Hallby.
– Det kommer att bli en speciell känsla att kliva in Vikingahallen igen, säger Jesper Östlund till handbollsbloggen ”BaraHandboll”

De har haft med och motgångar tillsammans. Taktiksnacket har de ”stött och nött” under flera säsonger, dessutom är man kompisar sedan lång tid tillbaka. Vi talar givetvis om Skånelas herrlagstränare Jimmy Karlsson och IK Hallbys nya tränare Jesper Östlund.

–Ja det ska bli fantastiskt roligt att komma hem igen. Det kommer att bli en speciell känsla att kliva in Vikingahallen igen. Dessutom i fel omklädningsrum och att kliva ut på fel sida om planen, säger Jesper Östlund till handbollsbloggen ”BaraHandboll”

Även hemmatränare Jimmy Karlsson tycker detta är ett speciellt möte, som även får se ett par spelare, Oskar Hedvall och Andreas Söderman, som spelat i Skånelatröjan under Karlsson/Östlunds tid.
– Riktigt kul med tre hemvändare på en och samma gång även om Oskar inte har Skånela som moderklubb är han en del av Jespers och mitt samarbete de två senaste åren. Andreas har ju sprungit i Vikingahallen sen barnsben och har lillbrorsan Hampus kvar i Skånela. Så lär bli mycket speciella känslor där på lördag, säger Jimmy Karlsson till bloggen som har en del att fundera över när det gäller laget prestation de senaste matcherna.
– Vi har pratat om att vi måste hitta tillbaka till våra grunder. Mot Varberg sprang vi mest runt och beundrade hur stora och duktiga de var. Tycker vi gör det bättre mot Rimbo men där har vi två dippar som är alldeles för långa vilket kostar oss segern.

Måste prestera

För motståndarlaget är det lite andra känslor. Där har man en positiv trend, tre raka segrar, och vill bibehålla den.
– Vi har börjat få upp ångan igen efter ett par sämre prestationer efter uppehållet. Framförallt förlusten mot Kungälv var tung och inte ok. Vi har pratat igenom det och börjat leverera igen och höjt prestationen både på träning och match. Det ser riktigt bra ut igen nu, säger Östlund som har respekt för sitt tidigare lag.

– Det kommer att bli en svår bortamatch där vi måste prestera bra handboll om vi ska få med oss några poäng. Vi har haft lite problem i veckan med sjukdomar i truppen men jag hoppas att alla ska vara friska och klara för spel igen på lördag.

Spelsajten Coolbet.com har Skånela som favoriter, där man får knapp två gånger insatsen. Medan en bortaseger står något högre, 2.20 gånger insatsen.

FOTO: Bosse Andersson/BaraHandboll

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
TWITTER: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera