TIS:aren Fabian Delryd världstvåa – klarade 2,33

TIS:aren Fabian Delryd världstvåa – klarade 2,33

FRIIDROTT Täby Open går av stapeln i helgen. Och vilken tävling publiken fått sett. I alla fall när det gäller höjdhopp, då hemmahopparen Fabian Delryd, 21, slog till med 2,33 – och hoppade in i världseliten.
– Jag var så glad men tänkte väl att jag skulle lugna ner mig och försöka på 2,36, säger Fabian Delryd till sportbladet.se.

Täby IS Friidrott har hoppat in i friidrottskartan på allvar. Hemmahopparen Fabian Delryd, 21, såg till att publiken fick vråla av glädje. Detta efter att han i första försöket klarade 2,33.
– Jag tänkte ingenting, bara skrek och vrålade. Jag var så glad men tänkte väl att jag skulle lugna ner mig och försöka på 2,36. Men jag var inte riktigt nära, det hade varit en rejäl urladdning, säger 21-åringen till Sportbladet.se efter tävlingen.

Lugnt några dagar

Innan rekordhoppet hade han i första försöket klarat 2,27, som då blev hans personlig rekord. Han lade upp ribban på 2,30 och seglade över detta i sitt andra försök, innan det var dags för just 2,33. Nu blir det lugnt med hoppande för Delryd i några dagar för att låta detta sjunka in.
– Hoppmässigt får jag ta det riktigt lugnt några dagar. Jag har aldrig tidigare varit upp och belastat så här, så skaderisken har skjutit i höjden. Det är bara att ta det lugnt och låta det här sjunka in.

Enligt Sportbladet har 21-åringens hopp på 2,33 placerats som fjärde höjdhoppare – genom tiderna i Sverige – bästa personbästa – bara Patrik Sjöberg, Stefan Holm och Linus Törnblad har tagit dessa höjder.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Kenneth Andersson 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera