Tränare lämnar för seriekonkurrent

Tränare lämnar för seriekonkurrent

Fotboll. Emil Grändås lämnar Enebyberg för att bli ny huvudtränare hos seriekollegan Vallentuna. Assisterande tränaren tar över som ny tränare.

För ett par veckor sedan avslutades fotbollssäsongen för Enebybergs IF. Redan nu börjar jobbet med att strukturera upp i och runt laget inför kommande säsong. Då står det klart att huvudtränaren, Emil Grändås, lämnar klubben för att nästa säsong träna Vallentuna BK. Ny chefstränare blir den gångna säsongens assisterande tränare, Erik Ström.

– Vi är mycket glada att Erik Ström omgående övertar Emils roll som huvudtränare för vårt herrlag. Erik, som har en lång spelarkarriär i olika föreningar, har sedan hösten 2014 arbetat i herrlagets spelarstab som assisterande tränare. Vi tackar Emil för goda insatser och önskar honom lycka till med sitt uppdrag, säger Conny Andersson, ansvarig för A-lagskommittén, till klubbens hemsida.

Så här säger Erik Ström om att ta över som ny huvudansvarig efter Emil Grändås:

– Jag ser ämbetet som en stor utmaning. Efter höstens mycket skrala poängskörd gick det mesta i moll men jag tycker det finns en god grogrund i föreningen för att kunna växa i en division 3-kostym på riktig, säger han och fortsätter:

– Nu ser jag fram emot att få börja sätta mig och forma ett ramverk där vi skapar en god struktur för att som lag och individualister utvecklas till något riktigt bra. Jag har idéer på hur det skulle kunna se ut med det vill jag presentera och diskutera med de som ska utgöra den närmaste staben först.

Enebybergs IF slutade på en åttondeplats i herrarnas division tre, två poäng före Uppsala-Kurd som hamnade på kvalplats.

Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

Kommentarer

Kommentera