Segern gled ur händerna på Täby FK U19 – efter två sena mål

Segern gled ur händerna på Täby FK U19 – efter två sena mål

U19 Allsvenskan. Klassikerlaget Degerfors IF var på besök i Täby, solen sken och länge såg matchen ut att gå Täbys väg. Men trots tabellmässigt underläge så visade Värmlandslaget att man aldrig ska underskatta en motståndare.

På Tibblevallens gräs inför drygt 70 åskådare möttes mittenlaget Täby FK och jumbolaget Degerfors IF, bortalaget kom till matchen med endast två inspelade poäng på de tio inledande omgångarna. Till synes skulle detta bli en enkel seger för norrortslaget Täby, men DIF imponerade rent spelmässigt och vände på matchen.

Redan tidigt under första halvlek kom 1-0, via Sebastian Norén gör Täby ett förväntat ledningsmål som fick Degerfors att hänga med huvudet. Men trots ett tidigt mål så tycks matchen svänga fram och tillbaka ganska kraftigt. Degerfors, med skickliga individer, får då och då till fint spel men man saknar riktigt spets. Samma sak gäller Täby, man kommer fram till straffområdet men väl där framför så sker det inte speciellt mycket.

IMG_9334
Foto: Egil Gustafsson

 

Halvleken präglades alltså av korta anfall och många närkamper på mittplan, dock efter knappa halvtimmen spelad lyckas TFK få ribban att darra, närmre än så kom man inte ett spelmål. Istället faller Simon Sultan i straffområdet i slutet av halvleken, fram kliver Adam Bergmark Wiberg och trycker dit 2-0-målet i vänsterhörnet.

Någon från sidan påpekar att matchen är “över” efter att Adam satt sitt elfte mål för året. Men den andra halvleken skulle trots allt bli till en nagelbitare.

 

Läs mer: Bergmark-Wibergs målform håller i sig

 

Redan tidigt i andra halvlek åker en Degerforsspelare på ett rött kort, det var i en närkamp utanför straffområdet som ett par dobbar kom flygandes. Dagens domare Peter Brottman tvekande inte utan visade det röda. I frisparken som följde fick Simon Sultan stolpen att darra.

Jumbolaget spelade alltså med tio man i ett tvåmålsunderläge, men trots det så är matchen jämn, Täby har kanske fler lägen men Degerfors är inte ofarliga. Efter 60 spelade minuter får man lite medvind och en straff blir blåst, 2-1.

Bortalaget fick känn på matchen, William Bönnelyche i Täbymålet tvingas jätterädda ett friläge för att försöka hålla DIF borta från poängen.

IMG_9352
Domare Brottman fick dela ut flertalet kort under dagens match.

Med bara minuten kvar att spela så slarvkastar Täby bort ett inkast som motståndarna plockar upp, detta i sin tur leder till att ytterligare en straff blir blåst. Det var eftermiddagens tredje (!!) straffspark. Även denna hamnade i nät, 2-2.

Ett tungt mål för Täbylaget, men matchen var inte slut än! Nästan direkt på avspark får Degerfors en frispark från vänsterkanten, en rödklädd spelare hoppar högst och skarvar in segermålet. 2-3. På mindre än en minut vände hela matchen, tre poäng gled ur händerna på Täbyspelarna.

Peter Brottman blåser av matchen och Degerforsspelarna jublar över sin första trepoängare.

Trots att bortalaget endast gjorde mål på fasta situationer så var det inte helt missvisande, det var inget bottenlag som var på besök i Täby. Degerfors var bollskickliga och spelduktiga men saknade den där riktiga spetsen.

Täby var självklart besvikna över poängtappet, detta blev den femte förlusten på elva omgångar. För tillfället ligger man på en sjundeplats i tabellen, tretton poäng upp till serieledande Djurgården.

 

Egil Gustafsson

egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera