Tredje perioden fällde Sollentuna HC

Tredje perioden fällde Sollentuna HC

HOCKEY I en ganska jämn tillställning var det till slut storfavoriterna Hudiksvall som knep segern med 4-1 och tog sin elfte raka seger. Sollentuna kämpade heroiskt men det räckte inte hela vägen till poäng.

Med två jobbiga förluster i bagaget åkte Sollentuna långt norrut för säsongens kanske svåraste bortamatch. Hudiksvall har gått på knock i inledningen av HockeyEttan med tio segrar på lika många matcher och en förkrossande målskillnad på 36:14. I och med detta var det väldigt lite som talade för att Sollentuna skulle få med sig någon poäng från dagens match, utan lagets fokus låg nog främst på prestationen.

Drömöppning för gästerna

Detta till trots fick Sollentuna precis den inledning på matchen som man eftersträvade. 4.33 in i matchen stänker Simon Brännvall in 0-1 för gästerna och även om spelet till stor del var förlegat i Sollentunas zon, tar man överraskande med sig ledningen in i den första periodpausen.

Trycket från hemmalaget Hudiksvall ökade i andra perioden och man lyckas således också få in en puck. 1-1 var ställningen efter två perioder och även om skottstatistiken var i tydlig hemmafavör fanns det mycket som var positivt för Sollentunas del. I den tredje perioden tar bränslet däremot slut för Sollentuna och även om laget länge såg ut att kunna knipa en poäng så avgör hemmalaget i den sista perioden. Siffrorna svävar iväg lite mot slutet och Hudiksvall lyckas göra tre mål i den sista perioden, där bland annat Sebastian Fakt gör ett snyggt hattrick.

Trots förlusten gör Sollentuna en bra prestation och det finns definitivt en hel del saker att ta med sig till nästa veckas match när man tar emot Nyköping på hemmaplan.

publicerat 2018-10-24

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera