Trots övertaget – ribban räddade IK Frej Täby

Trots övertaget – ribban räddade IK Frej Täby

FOTBOLL  Frej hade övertaget, chanserna och ett rop på straff men inte mycket mer. I slutändan räddas man av ribban trots övertaget hemma mot Gefle.

Det vankades i VM-hetsen Superettan-fotboll på Vikingavallen unde söndagseftermiddagen. Frej Täby gästades av ett Gefle att hålla bakom sig. Målet på förhand var med det ganska klart för hemmalaget: Vinn, öka avståndet till Gefle på nedflyttningsplats och sedan håll dem bakom er. Ett hemmalag som alltså parkerade på säker mark inför sin fjortonde match för säsongen.

Peter ropar på straff

Till en början fick vi om något se ett hemmalag som tog tag i bollen och förde spelet. Mycket via Jakob Glasberg på högerkanten. Dock får man inte fram mer än ett par halvchanser ur  det fina kombinationsspelet på högerkanten. Även om Andreas Bellander lyckas avlossa ur ett okej läge och Nsima Peter ropar på straff så förblir Frej mållöst. Samtidigt har man tur att unge Hjalmar Ekdal gör en mycket fin match i mittförsvaret när gästerna spelar upp sig med tiden. När första halvlek väl tar slut är det allt en frustrerad Johan Mjällby på som kliver ut i omklädningsrummet nu när gästerna ändå spelat upp sig.

“Byten, byten!” – ribban räddar Frej

Återigen kommer Täby ut starkt. Bland annat sätter man gästerna på prov tidigt och avlossar tungt gör Mattias Bouvin. Ett skott som inte är helt oproblematiskt för gästernas målvakt. För att försätta på spåret från första halvlek så lyckas Gefle gaska upp sig men inte med mycket mer än att trotjänaren Jonas Lantto vänder ut och in på sin försvarare och serverar Sebastian Sandlund. Skottet når fram till mål men stoppas av Hampus Elgán. Klockan tickar mot timmen spelad och gästerna skapar återigen. Nu är det Bergmark Wiberg som träffar ribban. Matchen  börjar efter det väga över mer i hemmalagets favör. Joakim Runnemo snurrar upp motståndarförsvaret både en och två gånger men fortsatt mållöst. “Byten, byten” låter det från hemmapubliken när de lyser med sin frånvaro. Och visst, det kommer såsmaning om ett dubbelbyte med tio minuter kvar. Resultatet står sig och en som borde blivit målskytt var Nsima Peter med både ett och två bra lägen i andra halvlek. Till sist borde nog Martin Falkenborn avgjort när han med minuter kvar får ett jätteläge. Dock lyckas han inte kröna sin insats med mer än utmärkelsen som matchens lirare i 0–0-mötet mellan två lag som är något rädda om poängen.

 

 

 

 

LÄS MER: Frejtränaren Björknesjö: “Ruggigt besviken”

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa

Kommentarer

Kommentera