Tuff försäsong för IFK Vaxholm – kan ändå överraska

Tuff försäsong för IFK Vaxholm – kan ändå överraska

FOTBOLL Vaxholms stolthet i fotboll, IFK Vaxholm, har haft en tuff vinter. Många spelare har saknats och en kampanj för att värva spelare fick göras till kommande säsong. Men trots detta finns där en positiv känsla.
– Tror vi kan överraska och bli väldigt jobbiga för många lag, säger Peter Gustafsson huvudtränare i IFK Vaxholm.

Uppbyggnadsfasen för IFK Vaxholm till säsong 2018 kunde varit betydligt bättre. Många spelare har lämnat truppen efter säsongsavslutningen förra året. Det har gjort att träningarna under 2018 inte har haft den kvalité som laget önskar.
– Vår försäsong har varit allt annat än bra. Vi förlorade ett flertal spelare och har haft svårt att få kvalité på träningarna då vi har varit väldigt få. Vi gick ut i en rekryteringskampanj och fick till oss ett antal nya spelare men vi fick även tillbaka nygamla spelare vilka alla har höjt både stämning och kunnande i truppen. Numera ser det väldigt bra ut vad det gäller antalet spelare dock ligger vi efter i spel och tempo men det kommer vi ta igen under säsongen, säger Peter Gustafsson.

Det finns också ett ”Men”.
Får laget bara vara relativt skadefritt och inte dra på sig några onödiga gula- röda kort, som betyder avstängning, så andas där en viss optimism trots den usla försäsongen.
– Jag är väldigt positiv och tror att vi kan få ihop laget till ett bra kollektiv bara vi får arbeta i lugn och ro utan skador och avstängningar, säger Peter Gustafsson

Få ihop gruppen

–Vår målsättning har, på grund av det jag tidigare sagt, fått revideras. Målet är inte formulerat i en tabellplacering, antal poäng eller något annat utan målet är mjukt dvs. vi skall få ihop gruppen till ett lag, finna en trygghet och glädje i spelet och med varandra och arbeta därifrån.

Vem är favorit att vinna serien?
– Det blir en tuff division 4 norra i år. Många bra lag och två före detta div 3 lag som kommit tillbaka till serien. Svårt att sia om vilka som står som vinnare då alla lag är bra men jag tror att FC Järfälla och Enebyberg blir svåra att tas med. Sollentuna FK får nog utses till en ”dark horse”. Jag tror dessutom på mina grabbar. Tror vi överraska och bli väldigt jobbiga för många lag.

IFK Vaxholm har sin seriepremiär på lördag, 7 april, då Viggbyholms IK FF kommer på besök till Vaxö IP. Avspark 15:30.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Kommentarer

Kommentera