Tung derbyhelg för SDE: “Tufft när vi gör bra matcher”

Tung derbyhelg för SDE: “Tufft när vi gör bra matcher”

Riksserien. SDE hade inte marginalerna med sig i helgens back-to-back-derby. Det blev förlust mot både Djurgården och AIK. 
– Extrem tufft när vi gör två bra matcher, säger SDE:s tränare Erik Lektorp till Norrortssporten.

Lördagens match mot Djurgården blev jämn skottmässigt – men inte målmässigt. Trots skottövertag 33-29 för SDE HF vann tabelltvåan Djurgården med klara 5-0.

– Mot Djurgården är vi det bättre laget i två perioder, men tyvärr gör vi inte mål på de lägen vi skapar. När vi väl gör mål döms de bort på grund utav att domaren inte såg att pucken var inne, säger SDE-tränaren som menar att matchbilden kunde ha blivit en annan om målet godkänts.

– Luften går ut sen när de gör 3-0, säger Erik Lektorp.

Mot AIK i söndags blev det jämnare.

Efter att Amanda Helgöstam gav hemmalaget ledningen i spel fem mot tre, kunde AIK först kvittera och sedan sätta 2-1 med ett par minuter kvar utav matchen.

– Sett till hela matchen borde vi ha vunnit, men återigen har vi svårt att göra mål på våra chanser. Maggie (Litchfield-Medd) kommer fri två gånger utan att få in pucken. Sen blir vi stressade i slutet av matchen och missar en markering och de kan göra 2-1-målet, säger Lektorp.

Långt till säker mark

SDE har det fortsatt tungt i botten. Efter 18 omgångar ligger norrortslaget sist på sex poäng – hela elva poäng upp till MODO på säker mark. Till helgen väntar ännu ett back-to-back.

– Nu ska vi träna på bra i veckan och sen ska vi ut på road trip och möta HV71 och Linköping, säger SDE:s tränare Erik Lektorp.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera