Turebergare prisad på friidrottsgalan – “Årets genombrott”

Turebergare prisad på friidrottsgalan – “Årets genombrott”

FRIIDROTT 2017 Friidrottsgalan har hållits. Många priser delades ut. Ett av dessa gick till turebergaren Hanna Hermansson – Årets genombrott i landslaget.

Friidrotten har klivit inomhus och deras gala för utomhussäsongen har hållits. Flertalet priser delades ut och en av de lyckliga vinnarna var Turebergs idrottaren, Hanna Hermansson. Hon fick priset för årets genombrott i landslaget, juryns motivering var enligt följande:

–”Efter bara 2½ år som friidrottare till semi på VM där hon satte personbästa och var 0.97 från final.”

Extra speciellt

Hermansson själv blev något överraskad, men glad, över priset då det fanns flera duktiga friidrottare som gjort bra i från sig under säsongen.
–För mig personligen var det en säsong som gick bra mycket bättre än vad jag vågat hoppas, men samtidigt är det så många som har gjort bra prestationer under året, då känns det extra speciellt att bli nominerad, säger Hanna Hermansson till friidrott.se och säger så här om kommande säsong:

–Jag tror att jag hade lite för lågt satta ambitioner inför förra säsongen med tanke på hur mycket bättre det gick. Inför 2018 vill jag verkligen utmana mig själv mer! Jag vill komma under två minuter på 800m, förbättra min 1500m-tid rejält, och ta mig till final på EM nästa sommar. 

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera