Turebergs BK serievinnare

Turebergs BK serievinnare

BASKET 13 vinster, 2 förluster och serieledare. Med en match kvar på säsongen så kan Tureberg BK U15 redan fira seriesegern med guldhattarna. – Vi har kämpat på otroligt bra, säger hjälptränaren Björn Nordgren.

Säsongen som började lite knackigt för killarna i augusti kom att få ett fantastiskt avslut. Björn Nordgren, en av tränarna i Turebergs BK U15, berättar att när säsongen började så inleddes den med en enkel första seger som sedan byttes mot två lite mer krampaktiga segrar.

– Vi i tränarstaben och killarna själva insåg att vi måste lägga en hel del jobb och träning om vi ska ha en chans att komma långt. Vi har haft fokus på eget ansvar, att killarna ska lära sig att utveckla sig själva. Ibland är dem vana att allt kommer serverat, säger Björn lite skämtsamt.

Efter en vinst mot topplaget AIK basket så fick Turebergs BK en rejäl push. Då fick vi det svart på vitt att som vi tränar så spelar vi matcherna.

– Den stora snackisen var att slå AIK. AIK har alltid varit det värsta och tuffaste motståndet då de har varit bäst i Norden under de senaste åren. Men det var otroligt skönt och viktigt att vi vann mot dem. Killarna fick ett bra självförtroende och det var en viktig faktor till att vi har spelat så bra denna säsong.

 

“Vi är ett unikt lag”

Turebergs målsättning denna säsong har varit att spela en säker och aggressiv basket. Skyttet har blivit bra och de två matcher som Tureberg har förlorat har varit med få poäng.

– Jag vågar påstå att det som är unikt är att vi har två “femmor” som spelar lika långa perioder innan de byter. Detta innebär att vi inte behöver toppa och vi orkar köra på i högt tempo. Med Peter Westman som huvudtränare och flera duktiga hjälptränare så har betytt mycket för laget och framgången.

I söndags spelades nyckelmatchen borta mot Södertälje. En vinst skulle innebära serieseger för Turebergs BK. Björn berättar att det var en speciell spänning i luften, men vi ville hålla en låg profil för att få matchen att vara vilken match som helst. Efter en tuff match så blev Tureberg det segrande laget och vann med 61-56.

Tureberg blev klara seriesegrare trots en match kvar mot Skuru Basket om lite mer än en vecka. Nu väntas slutspel för Tureberg men även flera stora turneringar.

– Vi ska spela Scania Cup där de bästa lagen i norden är med. Till hösten satsar vi ännu högre och ska delta i EYBL – European Youth Basketball League.

 

Emelie Kellerth

emelie@norrortssporten.se

 

Foto: Björn Nordgren

Kommentarer

Kommentera