TV: Säsongens andra förlust för SFK

TV: Säsongens andra förlust för SFK

ETTANFOTBOLL Jens Åberg, förra årets lagkapten i SFK, var tillbaka, dock som motståndare, i Sandvikens IF-tröjan. Han såg till att Sollentuna fick lämna planen med sin andra förlust för säsongen, 1-2.

Det var en match – botten mot toppen. Eller om man hellre vill nykomlingsfighten. Sollentuna FK är överraskningslaget i division 1 norra då man innan matchen mot Sandviken, även dem nykomlingar, låg på en tredje plats.

Skador och sjukdomar har varit det stora bekymret för tränaren Christer Mattiasson, som nu ser ljusare ut.
– Så gott som alla är tillbaka. Vi hade 22 spelare tillförfogande idag.

Matchen då? Jo det blev ett bakslag för Sollentunagänget. Och det skulle vara Jens Åberg, Sollentunas lagkapten förra säsongen, som inledde målskytte för gästerna.

Det skulle komma mer för Sandviken.

Bara tio minuter efter Åbergs mål så fällde Viktor Eriksson, årets Sollentunakapten, ner Sandvikenanfallare Markus Hägg och domare pekar på straffpunkten. Iskallt slog Sunday Bale bollen i mål.

I matchens andra halvlek försökte Sollentuna men reduceringen skulle dock komma försent. På tilläggstid, 90+1, sköt Chika Francis Ezeh strax utanför straffområdet, Brwa Pishdari stod perfekt och styrde bollen i nät.
– Vi kommer inte upp som vi brukar göra kort och gott. Måste ta vara på de möjligheter som vi fick i början. Jag är lite besviken på hur vi lade upp det idag, men vi får analysera det, säger Christer Mattiasson efter matchen till ettanplay.se.

2-1 förlusten mot Sandviken blev Sollentunas andra för säsongen. Nu får man ta nya tag och omgång åtta blir en tur till norra delen av Sverige för att möta Umeålaget Team TG FF.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera