Två norrortsderbyn innan semestern

Två norrortsderbyn innan semestern

DERBYDAGS Två omgångar återstår innan semester för division 3. Vad passar bättre än att avsluta vårsäsongen med två heta derby, Österåker mot Täby FK och Enebyberg mot Vallentuna.

Lokala fotbollsderbyn är alltid speciella. Spelarna känner varann i stort sett utan och innan. Hittills har det avverkats fyra derbyn i norrort, där Täby FK vunnit två, IFK Österåker har två oavgjorda medan Vallentuna och Enebyberg har en oavgjord och en förlust.

Nu väntar midsommar och semester runt hörnet. Men innan dess ska vårsäsongen avslutas med bland annat två heta norrortsderbyn – först ut är IFK Österåker mot Täby FK.
– Först måste vi vara tydliga med hur vi vill ta oss an matchen och sen behöver vi att spelarna fortsätter jobba hårt med det vi kommer överens om innan. Gör vi inte det så blir det svårt att vinna, säger Täbys tränare Daniel Erlandsson till klubbens hemsida som med en match mer spelad leder serien.

IFK Österåker har haft en något svajigare form den senaste tiden vilket man vill ändra på.
–Vi behöver vara ödmjuka till uppgiften. Kommer krävas hårt jobb samt alla gör det vi tränat på och kommit överens om. Inspirerande att möta serieledarna i ett derby. Personligen pirrar det lite extra att möta sitt gamla lag, även om det inte är så många spelare och ledare kvar, säger Österåkers tränare Görgen Åberg som inte gör någon hemlighet av vad han vill
– Få med oss 3 poäng för att inte tappa allt för mycket mark mot topplagen.

Dagen innan midsommar får Enebybergs IF besök av Vallentuna BK. Inför den matchen har Enebyberg presenterat ett nyförvärv – 38-årige målvakten Kjell Jönsson som närmast spelat i division 2-klubben Sundbyberg.
– Efter den här otroliga start vi haft i år så hoppas jag Kjelle kan vända trenden med uddamålsförluster samt oflyt. Förvisso ljuger aldrig en tabell, men under mina 40 år som spelare samt ledare har jag aldrig varit med om en sån här start i seriespelet, säger Enebybergs lagledare Göran Nilsson till deras hemsida.

Efter en trög inledning har Vallentuna BK nu fått igång sitt spel och poängen har börjat trilla in på kontot – 10 poäng på fem matcher.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera