Tvärstopp och storförlust i avgörande semifinal

Tvärstopp och storförlust i avgörande semifinal

SLUTSPEL/SSL Det fanns en skillnad i femte och avgörande semifinal mellan Täby och Mora – Therése Karlsson. Täbyförsvaret hade stora problem att stoppa henne. Sex mål från henne skrotade Täbys finaldröm.
– Det fick ett momentum i slutet då Karlsson gjorde fem mål, säger Lars Jedheim till TV4 Sport.

Det var en tät och tuff samt högt tempo i inledningen av femte semifinalen mellan Täby FC och KAIS Mora. Där Moa Tschöp satte axeln till mot sin förre lagkamrat Therése Karlsson i en närkamp i egen zon.

Tempot i matchen gav flera chanser för båda lagen, där Mora dock stod för de farligaste.

Sofie Karlsson skulle dock tysta en entusiastisk hemmapublik, då hon satte 1-0 till Täby efter nästa 17 minuters spel.
–Vi kämpar både framåt och bakåt tycker jag och energi är A-O, sade Sofie Karlsson till TV4 sport och berättar om periodens enda mål.
– Får en bra passning. Sedan söker jag först en pass men får in den i bortre hörnet.

Andra hann knappt börja, drygt två minuter gammal, innan kvitteringen var ett faktum i ett powerplay, genom Therése Karlsson.

Täby fick försöka ta till vara på de kontringar man fick då spelet böljade en del trots stort bollinnehav av Mora.

Det fysiska spelet fortsatte och Louise Wickström tryckte upp Moras backstjärna Tone Einstulen i sargen, där domarna bedömde som axel mot axel.
– Nu är det rock´n roll, säger Peter Kokocha TV4 sports innebandy expert.

Världens bästa forward, Anna Wijk, skulle sätt Mora i förarsätet när hon slog till och bollen retfullt gick under benen på Emelie Frisk i Täbys mål.
– Det är mer kamp än spel just nu. Vi kan höja oss betydligt mer, det är bara att trycka in bollarna, sade Moa Tschöp till TV4 Sport efter två spelade perioder.

Täby tryckte på de första minuterna och fick vittring på en kvittering.
– Vi bör öka farten mer och utnyttja kontringarna. Vi är sjukt starka i tredje, sade Jedheim till TV4 Sport inför tredje.

Men detta gjorde att man öppnade upp sig som Mora utnyttjade tillfullo. Hemmalagets Therése Karlsson gjorde två mål inom loppet av någon minut. Därefter rann det i väg till 6-1 av just denne Karlsson, innan Moa Tschöp reducerade till 6-2.

Men fler mål för Täby blev det inte (slutresultat 8-2) och final i Globen får bli en dröm tillsvidare.
– Det fick ett momentum i slutet då Karlsson gjorde fem mål. Totalt sett ska vi vara nöjda och pressar Mora in i det sista. Hemmaplansfördel är sjukt viktigt att få i ett slutspel när det blir en avgörande match, sade en besviken tränare Jedheim till TV4 Sport efter matchen.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: Keith Rönnberg

Kommentarer

Kommentera