Underbart blev kort för Rotebro IS IBK

Underbart blev kort för Rotebro IS IBK

INNEBANDY I helgen spelades de sista matcherna i Allsvenskan Norra i innebandy. Nykomlingarna Rotebro IS IBK fick en tuff säsong och hamnade nästsist i tabellen, vilket innebär spel i Division 1 nästa säsong. 

För ett år sedan kom Rotebro IS IBK på andra plats i division 1 och fick kvala upp till Allsvenskan, där de tog en plats inför säsongen 16/17. Men underbart är kort, och inför säsongen 17/18 blir det åter spel i Division 1, då Rotebro endast tog 16 poäng på 22 matcher och slutade nästsist i tabellen.

Rotebros målvakt, August Moberg, summerar säsongen som en berg- och dalbana där de har haft riktigt bra matcher och väldigt dåliga matcher.
–  Tidigare säsonger så har vi blivit väldigt bekväma just för att vi har vunnit så pass mycket matcher. Det blev som en chock för oss när vi började förlora vilket sedan smittades av på vårt självförtroende som vi tidigare haft.

Hur har motståndet varit jämfört med division 1?

– Motståndet vi har haft denna säsong har varit på en helt annan nivå än tidigare. Vi har mött lag som spelar extremt bra innebandy och vi har inte hängt med i många av matcherna. Steget från Division 1 till Allsvenskan var större än vad vi trodde. Jag tycker däremot att vi har presterat bra i många matcher, speciellt där vi har förlorat med uddamålet och inte haft studsen med oss.

Finns det något som ni kunde ha gjort annorlunda?

– Man kan alltid kolla i backspegeln och se vad man kunde gjort annorlunda. Men jag tror att det största bidragande faktorn till att det inte gick som vi ville var att vi inte orkade hela vägen i matcherna. Det var många matcher som vi förlorade på grund av att vi orkade de två första perioderna med föll i den sista. Sen spelar så klart självförtroendet in här. När vi började förlora matcher som vi inte var vana vid så tappade vi lite tro på oss själva.

Vad har varit lärorikt med att spela i Allsvenskan?

– Det har varit lärorikt och nyttigt både för oss som individer och som lag att få testa på Allsvenskan. Alla lag i Allsvenskan har varit extremt duktiga och det fanns aldrig en “enkel” match. Jag tycker att vi har utvecklats och tagit lärdom om hur det känns att jobba i motvind, samtidigt som man måste hålla huvudet högt under hela säsongen!

Vad säger du om din prestation, 19 matcher och en räddningsstatistik på 73,4%?

– Det är en godkänd statistik men inte mer än så. Man vill alltid ha ut mer av sig själv. Men säsongen har varit nyttig för mig då jag har fått väldigt mycket skott och jag har känt en större press att jag ska kunna leverera min högsta nivå varje match. Men jag har absolut utvecklats mycket under denna säsong.

Hur ser kommande mål ut, ska ni tillbaka till Allsvenskan direkt?

– Vi kommer försöka ta oss tillbaka dit och nu vet vi vad som krävs för att ta oss dit! Det har varit roligt att få spela i Allsvenskan, en upplevelse, trots att vi åkte ut. Men nu handlar det om att smälta denna säsong och återhämta sig!

 

Emelie Kellerth
emelie@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera