Ungersk landslagsspelare till SDE

Ungersk landslagsspelare till SDE

arkivbild-sde1ISHOCKEY. Ännu en try-out-spelare till SDE.
   Klubben har gjort klart med den 18-årige ungerska landslagsforwarden Lili Pintér till kommande säsong. 
– Hoppas kunna utvecklas massor och vara en del av lagets framgångar, säger Lili Pintér.

I förra veckan värvade Riksserielaget SDE den tjeckiske landslagsforwarden Petra Herzigova ifrån HPK Hämeenlinna, efter att hon deltagit i den öppna try-outen som klubben anordnade i början utav månaden.

Nu värvar norrortsklubben ytterligare en try-out-spelare. Under tisdagen blev det klart att den ungerska landslagsforwarden Lili Pintér kommer att spela med SDE i Riksserien den kommande säsongen.
– Jag fick ett härligt mottagande, tjejerna var jättetrevliga och träningarna riktigt bra, i högt tempo. Jag kände direkt att det var i SDE jag ville spela, så när coachen talade om för mig att jag var välkommen till laget blev jag överlycklig, säger Lili Pintér till klubbens sajt.

Den nu 18-årige Pintér började sin karriär i Újpesti TE i Budapest, för att sedan dra vidare till Budapest Hockey Club. Och de senaste fyra åren har hon även tillhört de ungerska landslaget. Nu fortsätter hon alltså karriären i SDE.

”Kär i Stockholm”
– Jag hoppas kunna utvecklas massor och vara en del av lagets framgångar, säger landslagsforwarden som redan älskar Stockholm:
– Jag blev kär i staden på en gång, så vackert. Sedan gillade jag människornas mentalitet och jag längtar så att få flytta och börja träna med laget, avslutar hon.

Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

Kommentarer

Kommentera