UPPGIFTER: Väsby värvar Wings J20-kapten

UPPGIFTER: Väsby värvar Wings J20-kapten

SILLY SEASON Väsby fortsätter lagbygget mot nästa säsong. Nu kommer uppgifter om att klubbens sportchef flaggat för ytterligare rörelse i truppen. 

Det är i en intervju med ZeroHockey som  Väsbys sportchef Tom Tärnström nämner att ett par spelare är på väg in i laget. En av dessa heter Filip Schultz och är född 1998. Efter att ha fostrats i just “Vilda Väsby” har han tagit vägen förbi Spångas framgångsrika 98-lag vidare till Wings där han den senaste säsongen var lagkapten i J20 Elit-laget.

–  En av två spelare som ännu inte presenterats är, Filip Schultz som närmast kommer från Wings. Han är en forward född 1998 som är med i A-lagstruppen precis som alla andra och konkurrerar, men han kommer även att stötta upp i J20 vid behov. De ska upp i Elit nästa år och kommer behöva hjälpen från honom och även Arkaitx Edgren som har en likadan lösning.

Den andra spelaren i fråga är ytterligare en med AIK-bakgrund, precis som redan presenterade Leo Stolpe (f.d. kapten i SuperElit), nämligen Nicklas Lindholm Schmidt.

– Sedan har Nicklas Lindholm Schmidt från AIK J20 en try-out hos oss. Han imponerar med sin otroligt fina inställning och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta under försäsongen.

De är osäkra

Samtidigt så råder det osäkerhet kring ett par spelares medverkan till nästa säsong.

– Fredrik Falk har jag en dialog med och hoppas in det sista att han ska stanna i Väsby. Han var viktig förra säsongen och skulle spetsa till vår backbesättning ytterligare. Dock medför det självfallet intresse från andra klubbar när man gör en sådan stark säsong som Fredrik gjorde. Gällande Wictorsson och Korduner har de olika situationer som gör det svårt för dom att satsa fullt ut i Väsby Hockey för tillfället. Vi får se lite var det landar!

Nöjd med lagbygget – så här lång

– Jag känner mig väldigt nöjd med bygget så här långt! Vi har hittills fått in de spelare som vi varit ute efter och varje spelare fyller sin funktion i lagbygget. Som jag nämnde på ett svar ovan kommer det bli två backar till samtidigt som jag inte helt stänger dörren för en forward av hög klass.

Kommentarer

Kommentera