Utvisningar fällde Viggan i jakten på en kvalplats

Utvisningar fällde Viggan i jakten på en kvalplats

ALLTVÅAN 17 av 21 omgångar har Viggan nu spelat. Fram till dagens match mot Göta/Traneberg hade man vunnit sju och förlorat sex. Nu blev det en sjunde förlust i alltvåan och Viggan är nu utanför ett kval.

Viggan och Göta/Traneberg har möts två gånger tidigare i alltvåan, en seger var. Under tisdagskvällen skulle de drabbas samma igen, på Göta/Tranebergs hemmaplan.

Det var Viggan som tog intiativet, gjorde första periodens enda må och utökade till 2-0 efter drygt sex minuter i mittperioden. Hemmalaget reducerade innan man gick till pausvila och i inledningen av tredje kvitterade Göta/Traneberg. Jacob Lokatt gav dock Viggan ledningen igen. Ledningen varade dock inte mer än cirka två minuter, då hemmalaget fick en straff och satte den.

Utvisningarna avgjorde

Lokatt, som gav Viggan ledningen i tredje, skulle bli lite av en syndabock när han åkte på en utvisning för att ha skjutit pucken över sargen, som Göta/Traneberg utnyttjade och satte segermålet 4-3, när det återstod 17 sekunder. Det var andra utvisningen i slutskedet av matchen. Trots att man plockade ut Björn Fors i målet var tiden för knapp.

Förlusten gör att Viggan ligger på en sjätte plats, tre poäng upp till fjärde platsen, sista kvalplatsen, när det återstår fyra omgångar.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera