Vallentuna fick en lektion i hockey

Vallentuna fick en lektion i hockey

HOCKEYETTAN De två senaste matcherna för Vallentuna har inte varit bra. Hemmamatchen mot Wings lyckades man ta bonuspoängen under straffläggning. Men borta mot Valbo var man chanslös – det slutade med en 7-0-förlust.

Vallentuna Hockey har under grundserien varit som en berg- och dalbana. Vissa matcher har man varit lysande och andra har varit rena bottennappet. Ett sådant bottennapp gjorde man i helgen då man åkte till Valbo för att spela mot tabellfyran.

Det såg dock bra ut efter en spelad period, där man gick ut till vila med 0-0. Men där hände något.

För hemmalaget lade i en växel som Vallentuna inte hängde med i och efter drygt 13 minuter hade man släppt in fyra mål och inte gjort något framåt.

Näst bäst i norrort

Det fick den rutinerade Andreas Paulsson att tappa kontrollen en aning och drabbades av en 2+2+2:a efter slagsmål med Valbos Marcus Törnström.

När sedan Victor Marcusson blev utvisade med mindre än sju minuter kvar av tredje slogs spiken i kistan i för Vallentuna, när man släppte in 5-0.

Slutminuterna blev mer grinigt och när 7-0 kom blev detta för mycket för Adam Bergendahl som åkte på en 2+2 för slashing och roughing.

Nu återstår tre matcher för Vallentuna, två raka hemmamatcher, som kan bli näst bästa norrortslag i hockeyettans grundserie.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera