Vallentuna har en mikroskopisk chans att nå allettan

Vallentuna har en mikroskopisk chans att nå allettan

HOCKEY När chansen att spela allettan finns så kommer Vallentuna Hockey kriga för den. Den mikroskopiska chansen finns – med då måste man vinna samtliga matcher – 4 stycken – som återstår för deras del. Först ut är Väsby Hockey.
– Alla vet vad som krävs här i slutet och vi har haft en tendens att höja oss i viktiga matcher, säger lagkaptenen Marcus Andersson till Väsby Hockeys hemsida.

Det finns en mikroskopisk chans att Vallentuna tar sig till allettan. Men då måste laget vinna de fyra sista matcherna. Och de tre kommande matcherna är just mot lagen som ligger över Vallentuna i tabellen. Det börjar med ett norrortsderby.
– Precis så är det, och vi måste alltså börja med en vinst mot Väsby. Blir en jätterolig match. Säkert jämnt och tufft också, säger lagkaptenen Marcus Andersson i en intervju på motståndarens hemsida.

Desperationen fäller avgörandet

Senast dessa lagen drabbade samman var i mitten av oktober – 17:e för att vara exakt. Då blev det tätt och tufft och Väsby gick segrande ur den striden, 4-5, dock på övertid efter att Vallentuna hämtat upp ett 0-3 underläge.

– Såklart väldigt tungt att släppa det där sista målet. Matchen svängde fram och tillbaka, och båda lagen hade lägen att avgöra, men sett över 60 minuter fick era offensiva spelare lite för stora ytor och för mycket tid i anfallszonen, säger Andersson som tror att hans lags desperation fäller avgörandet i det sista norrortsderbyt i hockeyettans grundserie.
– Tror vi vinner med 4-3. Vi har ju egentligen inget annat val, så den desperationen kommer att hjälpa oss.

Matchens sänds på webben – Hockeyettanplay.se

publicerad 2018-12-04

Kommentarer

Kommentera