Vallentuna vann derbyt mot Sollentuna

Vallentuna vann derbyt mot Sollentuna

Hockeyettan: Målsnålt relativt händelsefattigt och en domare som ju längre matchen led klev in i händelsernas centrum och hittade utvisningar i parti och minut i en annars rätt snäll tillställning. 

dscn2239
Filip Algeman med 31 räddningar på 32 skott i kväll. Foto Bosse Andersson. 

Det blev ett målsnålt och relativt chansfattigt derby när  Vallentuna tog emot Sollentuna på söndagen. Ett derby där försvarsspelet firade stora triumfer och där de två målvakterna stod i vägen för det mesta i kväll. Dock såg kanske inte Vallentunas 1-0 mål helt otagbart ut.

Första perioden blev relativt chansfattig och de flesta skotten kom utifrån. Vallentuna lyckades dock med att hitta rätt med en puck då Marek Pac skickade iväg en handledare från blå som hittade in bakom Björn Fors i gästernas mål.

I den andra perioden var det Sollentuna som började bäst och tryckte tillbaka hemmalaget som dock försvarade sig med den äran. I stället för en kvittering kunde Vallentuna öka på sin ledning till 2-0 efter det att Sollentuna klarat av ett boxplay och precis blivit fulltaligt. Sollentuna fick sedan ett gyllene tillfälle att komma tillbaka in i matchen då Vallentuna drabbades av en dubbelutvisning och spel 5 mot 3 i två minuter.

Spel 5 mot 3 i två minuter

Dessutom fick hemmalaget en tredje utvisning 47 sekunder senare men gästerna lyckades inte få hål på Filip Algeman som med god hjälp av sina utespelare höll tätt. Reduceringen skulle dock komma. Med bara 14 sekunder kvar av perioden skickade Fredrik Wink in pucken efter snyggt förarbete av Manfred Ehlers och Erik Lyrvall. Direkt på tekning kom sedan en Sollentuna spelare helt fri men Algeman kunde rädda och 2-1 stod sig.

I den tredje perioden inledde åter Sollentuna med att pressa tillbaka hemmalaget men man lyckades aldrig. Perioden blev istället väldigt sönderryckt av utvisningar. Några fler mål blev det inte utan Vallentuna som hade en puck i mål efter att Sollentuna plockat målvakten men det dömdes bort då slutsignalen redan ljudit.

Har tåget gått nu?

För Vallentuna var det här en skön seger och man har nu tillsammans med Wings 15 poäng och ett betryggande avstånd ner till lagen i botten av tabellen. För Sollentuna går det fortsatt tungt och ikväll kom femte raka förlusten och frågan är om inte Alletan-tåget gick i kväll och lämnade Sollentuna kvar på perrongen? Hela sju poäng skiljer nu Sollentuna upp till Väsby och Hammarby som innehar platserna fyra och fem just nu.

Närmast väntar nu ett nytt borta-derby för Sollentuna mot Väsby och seger där är ett måste om man ska ha en chans att nå Allettan. För Vallentuna väntar tuffast möjliga motstånd då man möter Huddinge på bortais.

 

Matchfakta. 

Vallentuna-Sollentuna 2-1 (1-0, 1-1. 0-0)

Mål Vallentuna. Marek Pac och Fredrik Stridlund

Mål Sollentuna Fredrik Wink.

Skott 32-32

Publik 152. Vallentuna Ishall

 

Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se 

 

Kommentarer

Kommentera