Vallentunas allettanchanser lever ännu

Vallentunas allettanchanser lever ännu

HOCKEY Det finns en strimma hopp att nå allettan för Vallentuna Hockey. Då skall man vinna de fyra sista matcherna av grundserie. De började med Väsby Hockey – seger 3-2.

Vinna de fyra sista och ha chans att gå till allettan. Det är Vallentuna Hockeys verklighet. Men att plocka poäng mot Väsby i deras nyrenoverade Vilundahall har inte varit lätt för något motstånd. Bara Huddinge och Gripen har lyckats.

Lagkaptenen Marcus Andersson sade innan Väsbymatchen att deras desperation skulle fälla avgörandet.
– Vi har ju egentligen inget annat val, så den desperationen kommer att hjälpa oss.

Han fick också rätt i detta.
Det var just deras desperation som gjorde att man tog ledningen i matchen. Joel Östman, förra året i Väsby, satte distinkt 0-1 bakom Linus Ryttar som vaktade kassen. Kvitteringen skulle komma innan första perioden var över, genom Vladimir Lukacik, i ett powerplay.

Första segern av fyra

Väsby skulle dock sätta sig i förarsätet målmässigt i andra då Christoffer Gozzi satte 2-1-ledningen när det återstod drygt två minuter av perioden. Vallentuna skulle dock inte ge upp. Man lyckades få in kvitteringspucken efter 4:27 av tredje. När sedan Fredrik Falk åkte på en trippingsutvisning tog man chansen och tryckte in 3-2-målet.

Även om Väsby gjorde ett försök att kvittera, genom att plocka Ryttar, var Vallentunas desperation medicinen för att plocka första segern av de fyra man måste vinna.

FOTO: Timo Peter Grönlund

publicerat 2018-12-07

Kommentarer

Kommentera