Världscupen på schemat – och Stensils låter positiv

Världscupen på schemat – och Stensils låter positiv

KANOT/VÄRLDSCUP Det svenska kanotlandslaget beger sig till Ungern i helgen för att paddla hem världscupsplaceringar – i truppen finner vi tre norrortsprofiler. Menning, Stensils och Sandbacka.
– I år känner jag att jag utvecklat min kapacitet på de längre sträckorna, säger Linnea Stensils till Radiosporten inför tävlingarna i Szeged. 

I helgen är det dags för världscupstävling i Ungern – närmare bestämt Szeged – och på plats finns Vaxholmskanotisterna Petter Menning, Linnea Stensils och Erik Sandbacka.
De två förstnämnda kommer till årets säsong med varsitt OS i ryggen – både Menning och Stensils var nämligen på plats i Rio De Janeiro förra sommaren. Då paddlade Linnea i klassen K1 200 meter – denna säsong testar hon även lyckan på 500 meter.

– Jag ville utveckla min kapacitet på 500 meter för jag tror att jag kan köra riktigt bra på det också, säger Stensils till Radiosporten och fortsätter:

– Det blir egentligen första gången jag kommer köra 500 meter internationellt på riktigt. Så det ska bli jättekul att se vad som kan hända där.

“Har utvecklat min kapacitet”
En lång vinter av försäsongsträning och försäsongsläger – bland annat i Sevilla – har lagt grunden till Vaxholmarnas paddelår. Och Linnea talar gott om sina egna fysiska förmågor.

– Redan förra året tog jag ju ett steg i och med att jag var sjua på OS och paddlade väldigt fort. I år känner jag att jag utvecklat min kapacitet på de längre sträckorna och fått upp syreupptagningen och styrkan, vilket jag hoppas kan gynna sprinten också.

Förutom världscupen väntar som vanligt både EM och VM i sommar – tävlingar som avgörs i mitten av juli och i slutet av augusti.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera