Vart är vi på väg?

Vart är vi på väg?

Hockeyettan Östra: På söndag spelas omgång åtta i Hockeyettan Östra (för nästan alla lag) och söndagens omgång kommer att bli en nyckelomgång. En omgång som kan splittra serien i två delar. 

Redan nu finns efter bara sju omgångar håller serien på att delas in i två grupper. Fyra poäng skiljer mellan Väsby och Hammarby på sjätte och sjunde plats mer till åttan Wings. Går resultaten åt fel håll om man vill ha spänning så är ligan redan splittrad i två halvor efter åtta omgångar.

För Väsby och Hammarby kan dessutom förluster i morgon innebära ytterligare ett glapp upp till topp fem. Vinner dessa lag samtidigt som lagen efter Wings förlorar så är glappet ett faktum och tillsvidare kommer vi att få en splittrad serie fram till jul. Huddinge och Visby har redan ett betryggande försprång med Hudiksvall och Sollentuna en bit bakom.

Därefter har vi en trio med Haninge, Väsby och Hammarby som inget hellre vill än att hänga på topp fyra lagen. Haninge kommer att göra det även efter morgondagens omgång då man tar emot Valbo då jag är övertygad att Haninge vinner den matchen. Väsby åker nån mil Norrut till Märsta och derby mot ett taggat Wings som tog poäng nere på Gotland igår. Viktig match för båda lagens framtid här. En förlust kan bli jobbigt att ta igen senare.

Hammarby ställs mot tunga och svårspelade Sollentuna. Bajen har blandat och gett och tror dem får svårt att få med sig poäng hem från SVEAB Arena. Sollentunavinst och jag sticker ut hakan och säjer att laget med största sannolikhet spelar i Allettan efter jul.

Vallentuna jagar sin första trepoängare och den bör komma hemma i morgon då Tumba kommer på besök. Vallentuna behöver en seger för att få lite självförtroende och framförallt för att inte bli helt fast på jumboplatsen man har just nu.

Många viktiga matcher i morgon alltså. En nyckelomgång för många lag och där vi får en försmak av vart den här serien tar vägen.

Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera