Väsby ångar på – tog fjärde raka

Väsby ångar på – tog fjärde raka

HOCKEYETTAN Väsby Hockeys fina form håller i sig. I kvällens norrortsderby inkasserade Upplands Väsby-laget fjärde raka segern när Sollentuna besegrades med 4-2 (1-0, 1-3, 0-1).  

Efter förlusterna mot Hanviken (1-5) och Hudiksvall (2-4) i omgång två och tre har Väsby Hockey nu hittat formen – och det rejält.

I kväll kom fjärde raka 3-poängaren när Sollentuna Hockey besegrades med 4-2 på bortais.

Annars var det hemmalaget som gjorde matchens första mål i den första perioden genom Emil Broed.

Målrik andra period 

Efter 08.34 i den andra perioden kvitterade Väsby till 1-1 genom Christoffer Gozzi, och 44 sekunder senare tog man också ledningen genom Johan Sellerstrand.

Carl Graf kvitterade sedan till 2-2 med drygt fem minuter kvar av mittperioden. Innan perioden var över skulle gästerna åter tagit ledningen i powerplay.

Med halvminuten kvar av tredje perioden plockade Sollentuna ut målvakten för att försöka få till en kvittering.

I stället kunde Felix Fjällkeborn sätta 4-2 i tom kasse.

“Tungt att torska matcher”

I och med segern hoppar Väsby upp till femte-platsen. På samma poäng som Hanviken, som dock har två matcher mindre spelad.

För Sollentunas del var det här fjärde raka förlusten. Den hittills enda segern kom i den tredje omgången när Visby Roma besegrades med 3-2 på hemmais.

– Det är alltid tungt att torska matcher. Tyckte vi gjorde en hyfsad match till och från, men det är bara att jobba vidare, säger Sollentunas tränare, Mikael Erdtman, i Norrortssportens sändning.

Övriga resultat: 
Huddinge – Hudiksvall 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0) GWS
Hammarby – Wings 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Vallentuna – Valbo 1-5 (0-0, 0-4, 1-1)
Nyköping Gripen – Nacka 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

Kommentarer

Kommentera