Väsby ångar på – Vallentuna besegrade serieledarna

Väsby ångar på – Vallentuna besegrade serieledarna

HOCKEYETTAN Det börjar bli dags att knyta ihop säcken för hockeyettans grundserie. Under onsdagen spelades omgång 20 av 22. Väsby och Vallentuna blev vinnare samtidigt som Wings och Sollentuna har fortsatt problem att finna vinnarspåret.

Det börjar närma sig slutet av hockeyettans grundserie. Väsby ångar på och har i princip gjort klart för spel i allettan när man relativt enkelt vann över Valbo med 5-1.

Vallentuna hade sin tuffaste hemmamatch för säsongen, serieledarna Huddinge. Det blev aldrig riktigt spännande, mest tajt, slarvigt och smågringt. Efter en mållös första period lyckades gästerna göra 0-1 i mitten av andra. Men Vallentuna hade inte gett upp. När klockan stod på 17:00 i tredje fick Andreas Paulsson på ett dragskott som ändrade riktning och gick i mål.

Sudden väntade – Den blev 4:53 lång, när Vallentunas Oskar Karlsson var framme på en retur och slog in pucken.

Wings och SHC förlorare

Wings har fortfarande inte marginalerna på sin sida. I bortamatchen mot Nyköping hade man 3-3 inför tredje perioden och ledde skotten med 25-24. Men hemmalaget tog vara på efterdyningen av ett powerplay och satte 4-3 som blev slutresultatet.

Sollentuna HC har börjat få till sitt spel i vissa matcher under den senare delen av serien. Men borta mot Hammarby var inget man vill lägga till minnet. Man var dock med rent målmässigt till mitten av andra, underläge 3-2. Men när de fick in 4-2 innan periodvilan verkade ridån gått ner. Tredje blev sönderblåst av flera utvisningar och hemmalaget stod tillslut som segrare med 6-3.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera