Väsby föll på Gotland

Väsby föll på Gotland

(Uppdaterad) Hockeyettan. Väsbys formsvacka blir allt djupare. På fredagskvällen åkte Upplands Väsby-laget på sin sjätte raka förlust när Visby/Roma vann med 4-3.
– Jag lider med killarna något så 
enormt, säger tränare Andreas Paulsson till klubbens hemsida

Väsby IK var i ledningen hela tre gånger mot Visby/Roma och det såg länge ut som att tabelltian skulle få med sig minst en poäng ifrån den tuffa bortamatchen, och därmed bryta en svit på fem matcher utan poäng.

Men så blev det inte.

I stället skulle gotlänningarna sno åt sig alla tre poängen hemma i Visby Ishall efter ett sent segermål.

Med en minut och nio sekunder kvar av matchen kunde Emrik Larsson sätta matchavgörande 4-3 i numerärt överläge.

– Vi jobbar så hårt matchen igenom och skapar så mycket att det känns brutalt att vi inte får åka hem med minst en poäng från den här matchen, säger Paulsson som trots förlusten är nöjd:

– Jag tycker vi gör säsongens bästa prestation och är det spelförande laget matchen igenom. Visby är tunga och gick mycket på kropp, men vi klarade av det spelet bra och skapade mängder med lägen som vi skulle avgjort matchen på, fortsätter han.

Förlusten innebär att Väsby nu har hela tolv poäng upp till Huddinge på fjärdeplats, som innebär spel i AllEttan efter jul.

På söndag väntar ännu en bortamatch. Då möter ”Vilda” Väsby jumbon Tierp i Vegahallen.

MATCHFAKTA
Visby/Roma – Väsby 4-3 (0-1, 2-2, 2-0)
Första perioden: 0-1 (04:55) Magnus Kullerback (Tim Öqvist, Fredrik Strand).
Andra perioden: 1-1 (SH1) (00:26) Mikael Adamsson (Jonathan Johansson, Adam Rachidi). 1-2 (PP2) (02:02) Tim Öqvist (Fredrik Strand, Mattias Forsberg). 1-3 (08:21) Filip Holmgren (Jacob Lundin, Fredric Korduner). 2-3 (PP2) (08:49) Joakim Axman (Andreas Gröndahl, Oskar Lundberg).
Tredje perioden: 3-3 (03:34) Andreas Gröndahl (Jonathan Johansson). 4-3 (PP1) (18:51) Emrik Larsson (Joakim Axman, Arvid Larsson).

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera