Bosse: “SHL får ursäkta, men hockeyettan är ingen produkt”

Bosse: “SHL får ursäkta, men hockeyettan är ingen produkt”

Väsby Hockey säkrade kontraktet under onsdagskvällen. Många fans drog nog en lättnadens suck efter 3-1 -segern i lokalderbyt mot Vallentuna. Sollentuna fick lite andrum när laget fick två poäng mot Wings.

Det var verkligen en match helt i publikens smak i Vilundahallen under onsdagskvällen. Ett derby som ett derby ska vara. Kamp och mycket känslor både på isen och på läktaren. Vi som var på plats fick uppleva allt som man kan önska sig på en hockeymatch. ( Utom resultatet då om man håller på Vallentuna)  Det tacklades, det gnälldes på domaren, det tjafsades spelare emellan och vi fick även uppleva ett regelrätt slagsmål i samband med att den andra perioden tog slut.

SHL får ursäkta, men hockeyettan är ingen produkt, och publiken är inte kunder utan detta är hockey. Detta är känslor och att få uppleva detta på plats i en kall ishall med 220 andra besökare slår det mesta. Det här är också hockey på gräsrotsnivå och jag är glad att jag fått möjligheten att numera följa den här ligan på nära håll och dessutom får dela med mig av mina tankar.

Kvällens andra derby spelades i Sollentuna där Wings var på besök. En sexpoängsmatch där båda lagen krigar för att undvika negativt kval. Nu fick Sollentuna lite andrum då laget fick två poäng och därmed har man tre poäng till godo inför fortsättningen. Tre omgångar återstår.

Till sist.

Att Väsby säkrade kontraktet ikväll är det ingen diskussion om. Jag sa senast att Vallentuna spelar i hockeyettan även nästa säsong. Trots förlusten idag står jag fast vid det. Vallentuna är så pass bra att dem grejar detta.

Kan inte låta bli att nämna Fredriks Strands passning till Sebastian Arvidssons 2-1 mål. Den passningen var av absoluta världsklass. Att Fredrik Strand dessutom gör två mål  gör med största sannolikhet att han om nån kommer att somna med ett leende på läpparna  kväll.

Sollentunas två poäng ikväll var oerhört viktiga. Tittar man på vad som återstår av serien ska man i tur och ordning möta  Tierp hemma, Haninge borta samt Åkers/Strängnäs hemma. För jagande Wings del återstår matcher mot Vallentuna borta, Tierp hemma samt Väsby borta.

Så passa på och ta tillfället i akt och klä på er långkalsonger och kolla in hockeyettan. Ni kommer inte att ångra er. Närmast på fredag tar Väsby emot Haninge och på söndag speas ytterligare ett derby då Vallentuna tar emot Wings.

Väl mött då.

 

Bo Andersson
bosse@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera