Väsby segrade i norrortsderbyt

Väsby segrade i norrortsderbyt

VILUNDAPARKENS ISHALL Väsby hockey är fortsatt obesegrat på hemmais den här säsongen. I kväll kom fjärde raka hemmasegern när Wings besegrades med 4-2. “Vi känner oss trygga här“, säger Christoffer Gozzi. 

Efter en liten trevande inledning på säsongen har Väsby Hockey nu tagit tre raka segrar.

I kvällens hemmamatch mot Wings HC Arlanda i norrortsderbyt blev det seger med 4-2 – men det satt långt inne. Det fjärde målet kom med tio sekunder kvar och när gästerna tagit ut målvakten.

– Skillnaden idag är att vi är lite mer effektiva än vad de är. Det fanns nog lika många lägen åt båda hållen, säger Christoffer Gozzi som gjorde både 1-0 och 2-0 i powerplay i den första perioden och som sedan blev utsedd till hemmalagets bästa spelare:

– Vi fick en skön start där på första perioden, och det var kul att jag fick trycka in dem idag.

Du hade gjort ett mål innan, och så två nya idag; vad säger du om din egen indelning så här lång? 

– Stabil, skulle jag säga. Finns mycket mer att ta utav också, jag ser fram emot att det kommer att bli bättre och bättre, säger Gozzi.

Kvällens seger var också den fjärde raka på hemmais.

– Vi känner en trygghet här, där vi jobbar på bra. Vi måste bara få med oss det till bortaplan. Där har vi flängt lite mycket.

Kan man peka på något, eller blir det bara så? 

– I bland på bortaplan tycker jag vi har tagit lite lätt på det. Hudiksvall är en svår och tuff bortamatch. Mot Hanviken tummade vi på de små detaljerna som gör att det får vissa mål, säger Christoffer Gozzi.

För Wings HC Arlandas del var det sjätte raka förlusten i hockeyettan.

– Vi har radat upp förluster här, och det är en del uddamålsförluster. Vi får inte till det riktigt, säger Wings tränare, Björn Lidström, utanför omklädningsrummet efter matchen.

– Samtidigt handlar det för oss om att ta dag för dag. Det här är en enorm utmaning.

Hur jobbar du för att ändå ingjuta något slags mod i grabbarna?

– Det viktiga är att fokusera på vårt jobb, det vi pysslar med varje dag. När man förlorar många matcher tappar man självförtroendet, så det här är en utmaning. Vi måste fokusera på de saker vi gör bra.

Men vad är det ni gör bra? 

– I dag sätter vi press på Väsby i den andra perioden. Tycker de knäar lite, vi är uppe och pressar deras bakar, de sprider puckar, blottar sina svagheter. Vi har två frilägen vi inte förvaltar..

Är det lite typsikt för Wings just nu? 

– Det är lite klassiskt för alla lag som förlorar, när man inte har självförtroende.

I början av den tredje perioden fick en Wings-spelare ledas av banan, sedan denna åkt på en hård tackling vid sargen av Väsbys Gabriel Munck, som även han fick lämna isen på grund av game misconduct-utvisning.

Vad är statusen på honom?

– Förmodligen en kraftig hjärnskakning, han är helt borta. Såg inte situationen, så kan inte säga att det är avsiktligt. Han kommer in fel på han. Vet inte, det blir nog bra många matcher innan han är tillbaka.

MATCHFAKTA
Väsby Hockey – Wings HC Arlanda 4-2 (2-0, 0-0, 2-2)

Första perioden: 
1-0 PP1 (02.32) Christoffer Gozzi (Christian Holmblad, Jacob Lundin). 2-0 PP1 (13.47) Christoffer Gozzi (Christian Holmblad, Robin Karlsson).
Andra perioden: 
Tredje perioden: 2-1 PP1 (00.39) Mattias Johansson (Pontus Andersson, Filip Hedberg). 3-1 (03.40) Albin Karlsson (Felix Fjällkeborn, Rasmus Sörgardt). 3-2 (16.07) Mattias Johansson (Oscar Kallings, Daniil Kulikov). 4-2 (19.50) Martin Lundberg (utan assist).
Skotten: 33-24 (14-7, 10-12, 9-5)
Utvisningar: 35-12
Domare: Henrik Fluch
Publik: 515 , Vilundaparkens Ishall, Upplands Väsby

Kommentarer

Kommentera