Väsby stod inte pall för Blekingetrycket

Väsby stod inte pall för Blekingetrycket

ALLETTAN Seger, mot tabelltrean Kallinge/Ronneby, var ett måste för Väsby. Detta för att ha en mikroskopisk chans till playoff. Nu gav man allt, men det räckte inte hela vägen – 3-6 slutade matchen och säsongen är över på söndag.

Två matcher, på hemmaplan, var kvar för Väsby. Om det skulle bli kval eller inte var frågan. Då var man tvungen att först besegra Blekingegänget, Kallinge/Ronneby IF och sedan även Visby/Roma som kommer på besök under söndagen.
Och det skulle börja perfekt. I powerplay, efter sju minuters spel, gav Andreas Maier hemmalaget ledningen.

Men sedan blev det tre mardrömsminuter, när KRIF vände på matchen. Först åkte Ludvig Wiita-Adamsson ut, hooking, då satte gästerna 1-1. Därefter, 1:40 efter kvitteringen, kom även 1-2 efter en styrning som ställde Måns Johansson i Väsbykassen. Sedan var det klart övertag av blekingegänget, som vann skotten med hela 7-27, enligt swehockey.se, efter 20 minuters spel.

Mittperiodens första halva skulle lagen spela två box och powerplay var. När Daniel Thelin, Väsbys andra utvisning, satt för holding kunde man inte hålla tillbaka utan KRIF utöka sin ledning till 1-3, inte helt rättvist då hemmalaget tagit tag i spelet.

Säsongen över

Målet skulle dock göra att gästerna var det mer spelförande laget och Väsby hade svårt att få till något ordnat spel. Ytterligare ett powerplay skulle komma och så även 1-4. Men i allra sista sekunden skulle Linus Pellfolk vara framme och stöta in ett psykologiskt viktigt mål, 2-4.

Målet i slutsekunden blev ingen väckarklocka för Väsby.

I stället satte KRIF 2-5 efter knappt två minuter. Även om Daniel Thelin satte 3-5 och man plockade målvakten var uppförsbacken för hemmalaget för brant. Kallinge/Ronneby gjorde då 3-6 i tom bur som blev slutresultatet. Väsby har nu ingen chans att ta sig till playoffspel utan säsongen är över efter söndagens match mot Visby/Roma

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera