Väsby tippas bli bästa norrortslag

Väsby tippas bli bästa norrortslag

UPPTAKTSTRÄFFEN Huddinge är stora favoriter att ta hem grundserien. Tätt efterföljt av Hudiksvall. Bästa norrortslag tros Väsby bli. 

Under tisdagen hade hockeyettan östra upptaktsträff.

Huddinge Hockey och Hudiksvalls HC. Där har ni duon som kommer göra upp om första platsen i grundserien den här säsongen, enligt tränarna.

“Vill föra projektet framåt”

Väsby Hockey, som slutade fyra i både grundserien och allettan, tippas bli bästa norrortslag av Svenska Spel. Och det är just på fjärde plats ”Vilda Väsby” tippas hamna – även den här säsongen.

– Både jag och Viktor (Tuurala), Tom (Tärnström, sportchef) och Johan (Sellerstrand, lagkapten) här, vi vill göra allting bättre, vi vill föra det här projektet framåt, helt enkelt, och en fjärde plats, det var väl där vi hamnade förra året?, så vi får väl se var vi hamnar i år, men absolut bättre än förra året, säger Markus Odén.

Målet: Allettan

Sollentuna HC gjorde en bra säsong förra året.

Efter att ha vunnit fortsättningsserien fick SHC möta Örnsköldsvik i förkvalet till HockeyAllsvenskan – men där tog det tyvärr stopp.

Till den här säsongen siktar man högre.

– Det måste vi göra, vi siktar på allettan givetvis, men som alla andra har vi tio nya spelare, vi har egentligen fasat ut alla 80-talister, fyllt på med 97 och 98:or, säger tränaren Mikael Erdtman.

Klint: Samma läge i år

Tvåa i fortsättningsserien förra säsongen slutade till slut Vallentuna Hockey – efter en tuff grundserie där Vallentuna slutade nia.

– Tycker vi fick ihop det bra efter jul. Vi startade lite tunt på manskapssidan, men fyllde på under hösten, och avslutade starkt.

– Vi är i lite samma läge i år, vi skulle behöva få in två, tre till innan vi känner att vi kan konkurrera på allvar. Får vi in ett par till kommer vi att bli tuffa i år också.

– Vi får se vad som händer. Sedan har vi i föreningen juniorer som är ambitiösa, som gjort det bra under försäsongen, så vi står inte tomma.

– Det är mitt tredje år i Vallentuna, och backar man bandet två år så är skillnaden mot då, jättestor. Samtidigt så finns det mer att göra där också, men vi är på väg åt rätt håll där, säger Vallentunas tränare, Carl-Johan Klint, i hockeyettans sändning från upptaktsträffen.

Läs mer: Wings vill vara ett topplag: “Därför vi håller på”

Kommentarer

Kommentera