Väsby vaknade för sent

Väsby vaknade för sent

ALLETTAN Efter den lyckosamma Norrlandsturnén i helgen med fyra av sex poäng så tog det stopp hemma i Vilundahallen ikväll när Visby/Roma var på besök.

Efter helgens lyckosamma turné i i Norrland såg det till en början ut som om den långa bussresan satt kvar i benen hos Väsbys hockeykrigare. Det var segt och Väsby hade problem i sitt offensiva spel. Man lyckades inte etablera något tryck mot gästernas mål utan det handlade mest om enmansattacker och skott utifrån.

Efter 15,56 kom – inte helt oförtjänt även om målet kom till mer av en slump än skönspel där pucken studsade lite fram och tillbaka och i röran framför mål lyckades en Visbyspelare peta in pucken i mål. 0-2 var desto snyggare där passningarna satt på bladen och till slut kunde en omarkerad Oscar Lundberg framför mål trycka in tvåan i powerplay.

Piggare ben i andra perioden

I den andra perioden såg vi ett piggare Väsby som tryckte på och gick för ett reduceringsmål. Istället kan gästerna gör 0-3 på en situation där domaren borde och skulle dömt bort. Antingen för målvaktsinterferens eller spelare i målgården eller till och med både och.

Tyvärr för Väsbys del åker Fredrik Forsberg ut 5+20 vilket jag också är tveksam till. En tvåminuters utvisning ja men inte mer. Nu klarade Väsby av att försvara sig under de fem minuterna i boxplay och kunde där efter åter samla kraft för en ny forcering men några fler mål fick vi inte i mittperioden.

Hoppet tändes åter när Väsby 4,33 in i slutperioden äntligen lyckas överlista en för kvällen storspelande Sammy Gustavsson i Visbymålet. Målskytt Ludwig Wiita-Adamsson. Därefter jagade Väsby ytterligare reducering men Visby försvarade sig riktigt bra. När chanserna väl dök upp så stod den där Gustavsson i vägen eller så missade Väsby-spelarna målet.

Nära men räckte ändå inte hela vägen

Chansen kom. En utvisning för Visby och Väsby fick spela powerplay 3,30 kvar.  Väsby plockade målvaken och spel sex mot fyra gav utdelning. med 1,52 kvar kom 2-3 genom Johan Sellerstrand. Men närmare kom inte Väsby utan gästerna håller undan och vinner.

Efter en mindre bra första period och några tveksamma domslut i mittenperioden så gör Väsby det bra. Man jobbar i motvind matchen igenom men ger aldrig upp vilket man ska ha all heder åt. Man möter ett Visby/Roma som ligger tvåa i tabellen och åter bevisar man att man kan vara med och rubba topplagen till skillnad mot för vad många experter tippade innan serien drog igång. Nu väntar närmast match på lördag hemma mot Asplöven och på söndag kommer Kalix på besök.

Matchfakta 

Väsby-Visby/Roma 2-3 (0-2, 0-1, 2-0)

Målskyttar Väsby. Ludwig Wiita-Adamsson, Johan Sellerstrand

Skott 32-32

Publik 423 Vilundahallen Upplands Väsby

 

Bosse Andersson 

Foto Bosse Andersson.

bosse@norrortssporten.se 

 

Kommentarer

Kommentera