Väsby vann knappt – utvisningar fällde SHC

Väsby vann knappt – utvisningar fällde SHC

HOCKEYETTAN Alla norrortsderbyn mellan Väsby och Sollentuna burkar bli tuffa och jämna. Helgens match var inget undantag – där Väsby vann med minsta marginal.
– Det känns surt att vår svit med poäng i sex raka matcher sprack, säger Sollentunatränaren Mikael Erdtman till lokaltidningen Vi i Väsby.

Väsby, som ligger över strecket för att spela allettan efter juluppehållet, hade det tufft i Vilundaparkens ishall mot Sollentuna HC, som plockat poäng i sex raka matcher, i det nästsista norrortsderbyt i Hockeyettans grundserie.

Hemmalaget satte in högsta växeln från start, vilket gav utdelning direkt. Period 1 hann bara påbörjas, 1:05 för att vara exakt, innan målnollan, genom Johan Sellerstrand, var spräckt för Väsby. Fler mål blev det inte i första perioden. Men i mitten av andra kom så kvitteringen av SHC till 1-1, av Emil Broed. Detta mål gav energi till Sollentunagänget.

–Vi har i några veckor spelat så här energiskt och efter 1–1-målet äger vi matchen, säger SHC-tränaren Mikael Erdtman till lokaltidningen Vi i Väsby.

Kvitteringen uteblev

Då kom utvisningar för gästerna som Väsby Hockey drog nytta av.

Man gick fram till en 3-1 ledning efter drygt 13 minuters spel i mittakten då matchen bröts efter att en funktionär svimmat av och fick föras till sjukhuset. Pausvilan tidigarelades och resterande tid av period två och hela tredje spelades sedan i ett sträck. De 478 personer som tagit sig till hallen trodde segern var klar efter att Martin Lundberg gjort 4-1.

Men Sollentuna hade inte gett upp. Med drygt fem minuter kvar kom 4-2 och i ett powerplay minuterna senare stod det 4-3 på matchtavlan. Ett kvitteringsförsök som dock uteblev gjordes av gästerna.

– Vi ska inte ge Sollentuna chans att komma tillbaka efter att vi gjort 4–1, sade en halvnöjd Väsbytränaren Markus Odén.

En som var tacksam att vara tillbaka och gav styrkebesked inför allettan, var den slovakiske forwarden Lubomir Fetkovic, som gjorde 3-1 och spelade fram till 4-1.

– Oj ja, det kändes jättebra, säger slovaken. Det är skönt att vara tillbaka där jag hör hemma. Jag trivdes inte i Asplöven och blev less på hockey. Det var en tuff tid.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssportens.se

Kommentarer

Kommentera