Väsby vinnare igen – avancerar i tabellen

Väsby vinnare igen – avancerar i tabellen

ALLETTAN Väsby var tillbaka på ruta 1 efter förlusten mot Hudiksvall. Men det var bara tillfälligt. Redan i söndagsmatchen mot Valbo stod man som segrare igen, 1-4 och är nu över det negativa strecket.
– Tycker vi var bättre än Valbo matchen igenom, säger tränaren Markus Oden.

Maskineriet i Väsby börjar sakta men säkert smörjas in. Det blev dock ett gruskorn som fasnade senast i förlusten mot Hudiksvall.

Den var borta i söndagens match mot Valbo. Det blev dock en något trevande inledning där första perioden blev mållös.

Därefter hände något med Väsbygänget.

Målen böjade trilla in bakom Valbomålvakten, Tobias Forsgren. Först ut var Linus Pellfolk. Och i mitten av period två kom även ett powerplaymål, signerat Pontus Karlsson, som laget hade pratat om inför matchen.
– Vi nämnde några punkter om deras special-teams innan matchen. Alla som är delaktiga i powerplay och boxplay vet hur viktig del av sporten det är och kommer alltid förberedda, säger Markus Oden.

Hans lagkamrat, Martin Lundberg, ville inte vara sämre utan satte periodresultatet 0-3, då stod matchuret på 12:09.

Motade 37 skott

En transportsträckan, om man vill kalla det de, var delar av tredje. Speciellt när Jacob Lundin satte spiken i kista med sitt 0-4-mål. Matchen blev mer och mer grinigt ju närmare slutsignalen kom. Utvisningarna avlöste varann. Och det var i just ett powerplay som Valbo lyckades få hål på Måns Johansson, som för övrigt motade 37 skott.

–Jag och Viktor är mest nöjd över hur vi lyckades leverera hela 60 minuter. Vi vet vad som gör oss framgångsrika och vad som krävs för att ta poäng i nästa match, avslutar Oden.

Seger gör att Väsby klättra upp till en åttonde plats och över det negativa strecket. Nästa match är på hemmaplan, då tabellfyran Kristianstad kommer på besök.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera