Väsbys sista chans – seger mot Valbo ett måste

Väsbys sista chans – seger mot Valbo ett måste

ALLETTAN Det är nio poäng upp till sista playoffplatsen. Seger idag mot jumbolaget Valbo är ett måste. Dessutom måste man förlita sig på att Nybro vinner mot Visby/Roma.

Väsby hockey krigar för att greppa det sista halmstrået till ett playoffspel. Dock kan man inte göra det på egen hand utan måste förlita sig på övriga matchers resultat.
– Vi lever dag för dag och påverkar det vi kan påverka. Efter matchen ikväll ska vi ha 12 poäng, sen tar vi det där i från, säger Markus Oden.

Fyra matcher återstår, dagens match mot Valbo inräknat, och man är nio poäng efter Visby/Roma som i nuläget finns på sista playoffplatsen. Därför är dagens match, hemma mot Valbo, en riktigt 6-poängsmatch.
– Valbo har ändrat lite i sitt spel under säsongen och blivit något passivare i försvarsspelet. Vi kommer gå på attack och med stor desperation komma in i deras område, säger Markus Oden om kvällens taktik och tycker att man varit värd poäng de senaste matcherna man spelat.
– De tre senaste matcherna har vi spelat bra och förtjänat poäng. Men alla som är involverade i idrott vet hur det fungerar.

Spelare lämnat

Den senaste veckan har Väsby, sett på truppen, har en tuff vecka. Man har blivit av med två bra spelare. Först var det backen Robin Karlsson som lämnade för allsvenska Vita Hästen. Karlsson har man ersatt med att få tillbaka, på lån av Vita Hästen, Nicklas Sjölund.

I går stod det även klart att forwarden Christian Holmblad lämnar för att pröva lyckan i den allsvenska serien, IK Pantern. Men att spelare lämnar har inte påverkat lagformationen så mycket utan andra spelare har fått visa vägen.
– Påverkar inte så mycket. Andra spelare har hanterat ett större förtroende och bevisar hela tiden at de klarar av det, säger Markus Oden.

Hur ser truppen ut i kväll mot Valbo?
– Truppen är så gott som 100 procentig.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera