Vaxholm och Viggan delade på poängen

Vaxholm och Viggan delade på poängen

Herrar 4 Norra. På ett ruggigt Vaxö IP fick publiken se en målrik första halvlek och en mållös andra. Trots lägen att avgöra så fick bägge lagen dela på poängen.

Det var inget publikvänligt väder i Vaxholm men det gjorde inte matchen sämre. Vaxholm inleder starkt med att redan efter 6 spelade minuter göra 1-0. Yonatan Kropp slår bollen till Alexander Meurman som sliter sig loss och rullar in första derbymålet.

Men lyckan varar inte länge då Viggan får straff i 21:a matchminuten. Den förre Djurgårdsspelaren Janne Tauer placerar in 1-1.

Matchen svänger fram och tillbaka med ett Viggbyholm som förlitar sig på längre bollar, men det blir Vaxholm som gör 2-1 efter en frispark av Amadeus Nilson. Frisparken studsar olyckligt nog på en Vigganspelare och in i nät.

Men bara 5 minuter senare kommer ett självmål åt andra hållet, en försvarsmiss som slutar med att Viggbyholm återigen kvitterar.

Andra halvlek handlade om att vinna närkamper och hålla tätt bakåt, trots nickar, frisparkar och ett rött kort så lyckas inget av lagen avgöra dagens derby. 2-2 står sig matchen ut.

Viggbyholm, som genomgår ett generationsskifte, slog mycket lång. Vaxholm försökte till en början trilla boll , men i andra halvlek började även de slå längre bollar.

Viggbyholm tar emot Kista SC i nästa omgång samtidigt som Vaxholm åker till Norrvikens IP för att ta sig an Sollentuna FK.

Egil Gustafsson

egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera