Vallentuna BK har ett annorlunda fotbollstänk i år

Vallentuna BK har ett annorlunda fotbollstänk i år

FOTBOLL Vallentuna BK är ett etablerat topplag i division 3. Men snubblat på målsnöret när man ska ta klivet upp. I år blåser det nya vindar i VBK. Konkurrensen är större än någonsin i truppen. Dessutom återfinns laget i en ny serie, division 3 norra Svealand.
– Vi har scoutat dessa lag och det känns riktigt kul att möta lite nytt, säger assisterade tränaren Pontus Johansson.

Nya vindar och nytt fotbollstänk ska få Vallentuna BK att bli ännu bättre.
–  Spelarna har tagit sig till det spelsystemet som vi har, säger assisterande tränare Pontus Johansson och tillägger:
– Det blåser lite nya vindar i VBK och det är tankesättet vi vill spela fotboll på, som är den stora skillnaden jämfört med förra året.

I år är det helt andra förutsättningar att vara spelare i detta Vallentuna BK. Tidigare säsonger har man haft skadeproblem på nyckelspelare vilket gjort att truppen blivit tunnare och tunnare allt efter vad säsongen gått.
–Konkurrensen är betydligt större i år än tidigare säsonger. Vi har fått behålla många spelare och kryddat med lite nyförvärv. Vi (Pontus och Nercy Tourang) blev klara tidigt och har kunnat bygga ett lag relativt snabbt efter att säsongen tog slut förra året, säger Pontus Johansson.

Hur har träningarna varit för er under försäsongen?
– Den har sett bra ut. Vi har dock påverkats lite av vädrets makter. Men annars har vi haft mycket folk på träningen.Vi har haft 4 pass i veckan innan träningsmatcherna. Nu är det 3 träningspass och sedan ett pass där spelarna har fått indivudella pass av en PT och det har märkts att de sköt detta perfekt.

Ny serie för VBK

– Det har kostat mycket tid för oss men vi har scoutat dessa lag. Det känns riktigt kul att möta lite nytt. Min personliga åsikt är att Upplandslagen är mer svårspelade när de är på hemmaplan. Sedan spelar de flsta av dessa lag på konstgräsplaner.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?
– Vi tar match för match – halvlek för halvlek. Men vi har förutsättningarna och vi ska helt klart vara en toppklubb på denna nivå.

Så topp 4, annars en besvikelse eller?
– Ja det tycker jag.

Vem är favorit att vinna serien, förutom ni?
– Svårt att säga. Men Enköping ser starka ut. Även Västerås har ett bra lag.

 

Vallentuna har sitt genrep den 7 april mot Ängsby IF. Seriepremiären är veckan efter, 14 april, hemma mot Västerås IK.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv/Timo Peter Grönlund/TPG

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera