Vi tar tempen inför derbymötet mellan Sollentuna FK – FC Djursholm

Vi tar tempen inför derbymötet mellan Sollentuna FK – FC Djursholm

DIVISION 2 På lördag drar Divison 2 igång för damerna. I en av premiärmatcherna är det ett derbymöte som nalkas. Matchen spelas på Helenelunds IP klockan 15.00, där Sollentuna FK tar emot FC Djursholm.

Ett Sollentuna FK som kom trea i tabellen förra året tar emot FC Djursholm som åkte ner från Division 1. Patrik Eklöf, tränare i Sollentuna FK, är inne på sin tredje säsong med damlaget och ser fram emot säsongen.

Premiär imorgon, hur går tankarna?

– Kul att äntligen komma igång. Det har varit en lång vinter och försäsong så det ska bli skönt att komma igång med serien. Truppen ser bra ut, vi har tappat några från förra säsongen och fått in nya till denna säsong så jag tycker vi har en stabil trupp.

Vad har ni jobbat på under försäsongen?

– Vi har haft en kontinuerlig utveckling sen jag kom för tre år sen. Vi har jobbat främst med att ta steg framåt mentalt och spelmässigt mot en elitverksamhet att driva vidare på.

Vad vill du se för Sollentuna på lördag mot Djursholm?

– Jag vill att vi tar tag i spelet. Framför allt vill jag se en bra kämparinsats, det är det som gäller på en premiär, då spelet ska sitta. Vi ska ut och visa att vi vill vinna.

Lagen i Division 2 denna säsong består av fyra lag som förra säsongen spelade i Division 1. Det kommer bli en tuff serie. Patrik Eklöf ser det som en positiv utmaning.

– Vi vill någonstans vara ett lag som tillhör Division 1. Det kommer bli tufft men det är bara bra för oss.

Patrik Eklöf har med truppen pratat igenom en del målsättningar inför säsongen. En utmaning blir just att möta fem nya lag, varav fyra av dem kommer från Division 1. Men det största målet blir att ta fler poäng än förra året, då Sollentuna slutade trea i serien på 33 poäng.

–  Vi föll precis på målsnöret förra året. Så att ta fler poäng i år är en tuff målsättning. Men vi har blivit bättre och vill bli bättre, säger Patrik Eklöf.

– Vi har ingen speciell nyckelspelare i truppen, utan vi är en nyckeltrupp. Vi har bra spelare och det känns som att vi vinna på bredden. Sen har vi såklart spelare som måste prestera. Tre forwards som ska göra många mål och ett försvar som ska se till att vi släpper in lite mål.

FC Djursholm är ett av de fyra lagen som åkte ner från Division 1 förra året. Tränaren Jean Balawo är dock inte missnöjd med detta, utan tror att Division 2 passar truppen bättre.

–  Jag känner att spelarna har fått en bättre självkänsla nu. Förra året tänkte vi inför varje match hur mycket stryk vi skulle få. Nu är det en helt annan glädje i truppen och sammanhållningen har blivit bättre, både på och utanför planen.

Inför morgondagens match är Balawo lite nervös, men är förväntansfull på att se hur tjejerna ska prestera på plan.

–  Spelmässigt så är vi ett spelande lag. Förra säsongen så fick vi försvara oss en hel del. Nu vill vi vara bollförande och skapa mycket framåt, säger Jean Balawo.

Ni börjar med ett derby i premiären, vad vet du om Sollentuna FK?

– Ganska lite, jag har hört lite om Sollentuna från tjejerna i truppen. Vissa har provtränat där och Sollentuna har två spelare som spelade hos oss förra säsongen.

Balawo tog över truppen förra säsongen och tror att Division 2 kommer passa FC Djursholm bättre. Mitt uppdrag har varit att försöka behålla spelarna. Det har jag gjort och nu har vi byggt en bra kvalité på truppen och jag är nöjd med hur tjejerna har utvecklats under träningarna, säger Balawo.

– Vi har övat mycket taktiskt under försäsongen. Främst på första och andra spelytor samt triggers. Tjejerna ska alltid veta nästa steg och vart dem ska, oavsett om de har boll eller inte.

Målsättning för säsongen?

– Resultatmässigt ska vi prestera så bra som möjligt och vinna matcher. FC Djursholm är inte redo för att gå upp i Division 1 igen, utan målsättningen att ligga kvar i ca 2 år till, för att få upp juniorerna till truppen.

 

Emelie Kellerth

emelie@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera