Vi tog pulsen på Skånela inför seriepremiären.

Vi tog pulsen på Skånela inför seriepremiären.

På lördag inleds Allsvenskan i handboll och Skånela inleder med match mot Västerås/Irsta på bortaplan i Bombardier Arena. 

På lördag eftermiddag drar Allsvenskan i handboll igång och för Skånelas del blir det Västerås/Irsta som står på agendan. Vi på Norrortssporten tog ett snack med tränaren Jimmy Karlsson för att kolla läget i laget.

Hallå Jimmy. Hur står det till så här med två dagar kvar till premiären? 

dscn1300
Foto Melanie Andersson

-Äntligen drar det igång. Vi har gjort en bra försäsong med många tuffa matcher mot bland annat tre lag från Handbollsligan. Vi har jobbat med olika delar för att få till en helhet som ska fungera när säsongen börjar.

Hur är känslan hos dig och i laget?

-Vi har i veckan gjort fysiska tester och vi ligger långt fram och vi har tränat hårt vilket vi hoppas ska visa sig, samt att alla delar ska sitta och att allt faller på plats med början på lördag. Känslan är mycket bra men vi vet att det kommer att bli en tuff match på bortaplan och vi har all respekt för Västerås.

Hur ser du på försäsongen och det som komma skall?

På försäsongen har vi även jobbat med kontinuitet och vi tror på vår idé vilket också visat sig på försäsongen då vi hela tiden har gått från klarhet till klarhet. Frånsett matchen mot Hammarby har vi gjort riktigt bra resultat och där vi bland annat pressat både Ricoh och GUIF på bortaplan.

DSCN1292
Foto Melanie Andersson

-Vi kom femma ifjol och målsättningen är att ta kliv uppåt i tabellen. Att ta fler poäng än i fjol, att fokusera mycket på prestationsmål och slåss om en topp fyra placering.  Vi vill helt klart bli ännu bättre i år.

Hur ser det ut på skadefronten? 

-Alla spelare är tillgängliga så vi åker till Västerås med ordinarie lag.

Vilka ser du som favoriter i årets Allsvenska? 

Helsingborg ser jag som favorit sen tror jag att Varberg, Lindersberg och Drott kommer tillhöra toppen där även vi ska vara med och fightas säger Huvudtränaren Jimmy Karlsson till Norrortssporten som passar på att önska Skånela lycka till på lördag.

Avkast på lördag 16.00 

 

Bosse Andersson

bosse@norrortssporten.se 

 

 

Kommentarer

Kommentera