VIBK visade sig från sin bästa sida

VIBK visade sig från sin bästa sida

Vallentuna IBK gjorde allt som kunde önskas i hemmapremiären av Div 3 Norra. Man slog Högalids IF med hela 8-3, där Joakim Ekerberg blev fyramålsskytt. 

VIBK har storsatsat inför säsongen och värvat in en hel del namnkunniga nyförvärv, där majoriteten är från lokalkonkurrenten Täby FC. Många har även ett förflutet i just VIBK och valt att vända hem till säsongen 2018/2019. Därför har förväntningarna skruvats upp på laget som har alla möjligheter att ta steget upp i Div 2. Trots en plump i protokollet förra helgen satte VIBK idag tvivlarna på plats och maskineriet som kanske hackade lite i den första matchen, visade att det bara var en tillfällighet. I dagens match trycktes gasen i botten direkt från start.

Första perioden avgjorde matchen

Hemmalaget startade väldigt positivt och hade, redan innan klockan tickat upp på fem minuter, spräckt målnollan. Första perioden kontrollerade sedan VIBK fullständigt och gick till periodvila med klara 4-1. Segern kändes aldrig riktigt hotad då resten av matchen fortsatte på den inslagna vägen med VIBK hela tiden i förarsätet. Slutsiffrorna, som skrevs till 8-3, speglade matchen där publiken bland annat fick se fyra kassar av den tongivande spelaren Joakim Ekerberg.

Matchen bör ge laget ett viktigt självförtroende lyft och en indikator på att försäsongsträningen gett resultat. Nu väntar härnäst en en riktigt tuff bortamatch mot serieledande Bro IK. Ett bra test för laget för att se exakt hur rimliga förhoppningarna om avancemang kan vara.

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera