Video: SDE föll mot Brynäs i streckmötet

Video: SDE föll mot Brynäs i streckmötet

ENEBYBERGS ISHALL SDE Hockey föll mot Brynäs igår kväll med 1-3 på hemmais. Trots 1-0-ledning en bit in i den andra perioden. Och trots att Enebybergslaget vann skotten med 29-18. 

Inför gårdagens streckmöte mellan nian SDE Hockey och åttan Brynäs IF i SDHL skilde det tio poäng mellan lagen.

Men att det skiljde så pass många poäng mellan lagen, ja, det syntes det i alla fall inte till en början ute på isen. 

SDE kom ut starkt och satte hög press på Brynäs redan från start. Något Gävlelaget hade fullt sjå att freda sig emot.

– Vi ville komma ut med mycket fart och försöka styra spelet, så det var absolut något vi pratade om, säger lagkaptenen Hanna Blomqvist.

Men någon utdelning i den första perioden fick SDE inte. Utdelningen skulle i stället komma efter 01.13 i den andra perioden, när Julie Zwarthoed gav hemmalaget ledningen i power play.

Efter ledningsmålet drog SDE på sig ett par utvisningar. Visserligen klarade man av det och när Brynäs, Fanny Brolin, fick åka och sätta sig på utvisningsbänken fick SDE en ypperlig chans att utöka sin ledning.

Den chansen tog norrortsgänget inte vara på. I stället kvitterade Brynäs till 1-1 genom Betty Jouanny strax efter att gästerna blivit fulltaliga. Det blev början på en mini-målexplosion.

För exakt en minut senare tog Gävlelaget också ledningen. Något som fick SDE-tränarna att ta time out. Hjälpte det? Nej, för drygt halvminuten senare ökade Brynäs på till 3-1.

I den tredje perioden jagade SDE Hockey på för att åstadkomma en reducering. Men några fler mål blev det inte i matchen, utan Brynäs höll undan och vann med 3-1. Skotten, den vann SDE i alla fall med 29-18.

– Vi har det mesta av spelet, men vi slappnar av lite där i den andra perioden och det får man inte göra, då straffar det sig.

För SDE:s del väntar härnäst ytterligare tre hemmamatcher på lika många dagar. Först Göteborg i ett dubbelmöte, fredag och lördag, för att sedan avsluta mot HV71 på söndag.

Se intervjuerna med Phoebe Staenze och Hanna Blomqvist nedan:


Phoebe Staenze, forward SDE Hockey 


Hanna Blomqvist, lagkapten SDE Hockey 

Norrortssporten

MATCHFAKTA
SDE Hockey – Brynäs IF 1-3 (0-0, 1-3, 0-0)
Första perioden:
Andra perioden: 1-0 PP1 (01.13) Julie Zwarthoed (Frida Setzman). 1-1 (14.46) Betty Jouanny (utan assist). 1-2 (15.46) Michele Nielsen (Erica Udén Johansson, Wilma Ekström). 1-3 (16.24) Erica Udén Johansson (Betty Jouanny).
Tredje perioden:
Skotten: 29-18 (8-5, 13-7, 8-6)
Utvisningar: 5×2, SDE – 4×2, Brynäs
Domare: Mikko Taskinen
Publik: 67, Enebybergs Ishall, Enebyberg

Kommentarer

Kommentera