Video: Sollentuna VK föll i toppmötet – efter en tuff femsetare

Video: Sollentuna VK föll i toppmötet – efter en tuff femsetare

ARENA SATELLITEN Sollentuna VK hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2. Men i det femte och avgörande setet drog Linköping det längsta stråt i toppmötet. “Är stolt att vi nästan lyckades vända“, säger Sergej Engström efter matchen. 

I oktober mötte Sollentuna VK Linköpings VC på bortaplan. Då vann LVC med 3-2 i set – trots Sollentuna-ledning med 2-0 i set. 

På tisdagskvällen möttes de båda på nytt. Den här gången i Arena Satelliten, och även den här gången blev det en tuff femsetare. 

Nu var det dock LVC som gick fram till en 2-0-ledning efter setsiffrorna 25-23 och 25-15. 

Men precis som i förra matchen skulle hemmalaget komma tillbaka. SVK tog hem det tredje setet med hela 25-13, och det fjärde med 25-21. 

I det femte och avgörande setet ledde Sollentuna med 7-4 – men Sollentuna-gänget orkade inte hela vägen. I stället vände gästerna på steken och vann med 15-10. 

Engström: Då kommer i vara mycket bättre

Sergej Engström, som noterades för elva poäng och stod för en del fina block, säger så här om förlusten i toppmötet med Linköping:

– Vi spelar rätt bra – egentligen. De (Linköping) spelade mycket bättre i kväll än när vi mötte dem sist. I den matchen började vi bra, tog två raka set. Nu blev det tvärtom, säger han. 

– Är stolt över att vi nästan lyckades vända. 

Ni har haft svårt mot lagen som ligger före er i tabellen. Vad är det ni saknar för att ni ska ro på topp 4-lagen? 

– Baserat på de matcher vi spelat hittills så tror jag väl… De har bra spelare, bättre spelarmaterial på pappret, men jag tycker vi har bättre lag och det tycker jag vi visat. Både mot Falkenberg och de här två matcherna mot Linköping.

– Det är en process. Det är snart slutspel, snart grand prix. Jag tror vi kommer vara mycket bättre då. Vi kommer ta alla de här lagen under säsongen. Det är jag helt övertygad om, säger Sergej Engström. 

Se videon med Sollentuna-spelaren i spelaren nedan: 

Norrortssporten
Foto: Mikael Einarsson 

Kommentarer

Kommentera